Geleceğin Sineması’na 18. yılında başvurular açıldı!

TÜRSAK Vakfı’nın düzenlediği “Geleceğin Sineması” yarışması, 18. Yılında gerçekleşecek. Yeni sinemacılara ve okullarında yapacakları filmlerine ekonomik katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma, başvuru alımlarına da başladı.

KÜLTÜR-SANAT 07.02.2021, 16:15
Geleceğin Sineması’na 18. yılında başvurular açıldı!

TÜRSAK Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen ve  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’nün de desteklediği “Geleceğin Sinemacıları” yarışması, 18. yılında sinema tutkunlarını bekliyor. Yarışmayla birlikte, gelecekteki film yönetmenlerini ve yapımcılarını belirlenmesiyle beraber yeni projelere de destek olunması amaçlanıyor.

Öğrencilerin daha kaliteli kısa filmler çıkarmasına destek olunacak

Geleneksel olarak her yıl gerçekleşen yarışma, öğrencilerin kısa film projelerini desteklemek amacıyla düzenleniyor. Türk sinemasının geleceği için bir ışık yakmayı amaçlayan yarışma, bir yandan da sınıf geçmek ve mezun olmak için filmlerini yapmak zorunda olan öğrencilerin de daha iyi ve kaliteli projeler hayal edebilmeleri için bir motive aracı olmayı hedefliyor.

2003 yılından bu yana TÜRSAK Vakfı liderliğinde çalışmaları süren “Geleceğin Sineması” projesinin on sekizinci yılında başvuruları da başladı. Türk sinemasının yeni yönetmenlerine katkı vermek amacıyla gerçekleşen yarışmaya, https://www.geleceginsinemasi.com/ web adresi üzerinden başvurulabiliyor. Yarışmaya başvurular, 19 Mart 2021 tarihinde sona erecek.

Yorumlar (0)