Gaziantep’teki “Oyun ve Oyuncak Müzesi”, dünyadan ilginç oyuncakları ziyaretçilere sunuyor!

Oyun dolu kültürler arası bir yolculuğa çıkmak isteyenlere, Gaziantep’te bulunan “Oyun ve Oyuncak Müzesi” ziyaretçilerin bekliyor. Müze, 2020 yılında yaklaşık 45 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

KÜLTÜR-SANAT 14.02.2021, 10:30 14.02.2021, 15:27
Gaziantep’teki “Oyun ve Oyuncak Müzesi”, dünyadan ilginç oyuncakları ziyaretçilere sunuyor!

Bir çok ülkeden binlerce oyuncak, Gaziantep’teki “Oyun ve Oyuncak Müzesi” nde ziyaretçilerini bekliyor. Kültürlerarası bir yolculuğa çıkmak isteyenleri bekleyen müze için, 8 yıl önce Şahinbey ilçesine bağlı Bey Mahallesi'ndeki 3 katlı tarihi bina restore ettirildi.

Farklı ülkelerden oyuncaklarla beraber bir kültür yolcuğuna çıkılıyor.

Bünyesinde bulundurduğu eserlerle dikkat çeken “Oyun ve Oyuncak Müzesi”, her bir katındaki odalarında en başta Türkiye olmak üzere; Almanya, İran, Mısır, İtalya, Fransa ve ABD gibi ülkelerden oyuncakları sergiliyor. Bu şekilde binlerce oyun ve oyuncak ile beraber, farklı kültürlerin de tanıtılma şansı sunuluyor. Sergilenen oyuncakları yanında, bazı çocuk oyunları da müzede anlatılıyor.

Müzenin Arkeolog ve Drama Lideri Tuğba Ateş, müzenin yoğun ilgi gördüğünü belirtirken, müzenin bahçesinde bulunan yapay mağara ile beraber de ziyaretçilerin küçük çaplı bir dünya turu vaat ettiğini sözlerine ekliyor. Müzenin Gaziantep’teki önemli tarihi bir yapıda kurulduğunu söyleyen Ateş, mağaranın da müzeye faklı bir hava verdiğini belirtiyor. .Mağarada bulunan 24 farklı ülkenin bayrakları ile birlikte, yöresel kıyafetlerin de etkisiyle ülkelerin kültürlerine tanıklık edildiğini belirten Ateş, müze genelinde Alman oyuncakların fazlalığını ise Almanya'nın eskiden oyuncak üretiminde dünya liderliğini yapmış olmasına bağladı.

Müzeyi, 2020’de salgından kaynaklı 45 bin kişi ziyaret etti

Koronavirüs salgını nedeniyle müze ziyaretçilerinde düşüş gözlemlendiğin söyleyen Tuğba Ateş, 2019 yılında 160 bin kişi tarafından ziyaret edildiklerini, 2020 yılında ise salgından kaynaklı 45 bin kişinin ziyaretçi olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)