Gastronomi şehri Gaziantep, bu kez Bollywood filmine ev sahipliği yapıyor!

Bünyesinde bir çok tarihi mekan bulunduran ve gastronomi şehir olarak bilinen Gaziantep, bu kez bir film çekimine ev sahipliği yapıyor. Hindistan’ın film sektörü olarak adlandırılan Bollywood’un tercih olan büyülü şehirde, ‘Durga’ adında filmin çekimleri başladı.

KÜLTÜR-SANAT 04.04.2021, 15:47 05.04.2021, 10:56
Gastronomi şehri Gaziantep, bu kez Bollywood filmine ev sahipliği yapıyor!

Türkiye, uluslararası bir filme daha ev sahipliği yapıyor. Kültürü ve tarihi birçok mekanı kent sınırları içerisinde barındıran Gaziantep, bu kez bir film çekimimin mekanı oldu. Gastronomik yanıyla her zaman tanınan kentte, yılda 1400 film çekilen Hindistan’ın sinema endüstrisinin adlandırıldığı Bollywood yapımı bir filmin çekimine başlandı.


Film çekimler, Gazantep’in turizmine katkı sağlıyor

‘Durga’ adındaki film sayesinde Antep’te Bollywood rüzgârları esmeye başladı. Gaziantep’ten çok etkilendiklerini belirten Hintli yapımcılar, filmin çekimlerine Antep’in tarihi Bey Mahallesi’nde başladı.



Filmin çekim mekanları arasında 500 yıllık bir tarihi olan Kaleoğlu Mağarası, Antep Kalesi ve mağarada bulunan bir cafe de bulunuyor. Yoğun bir tempoyla devam eden film çekimleri sayesinde, Gaziantep turizmine de fayda sağlanıyor.

Kendi memleketinde film yapımcısı olmaktan çok mutlu

Hint sinemasının ünlü ve önemli yönetmenlerinden Ribhu Dasgupt, ‘Durga’ filminin yönetmenliğini üstleniyor. Filmin Türkiye yapımcılığımı ise Melih Gülhan Kızılkaya üstleniyor. Kendi memleketlinde çekilen yabancı filmin yapımcısı olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Melih Gülhan Kızılkaya, aksiyon ve drama türünde film yapıldığını aktardı. Filmin hikayesi için kırsal bir eksime ihtiyaç duyulduğunu ve bu yüzen Gaziantep’in önerilen yerlerden bir tanesi olduğunu belirten Kızılkaya, ekibin kebap ve tatlıya da ilgi duyup bundan mutluluk duyduklarını belirtiyor.

Yorumlar (0)