Frozen 2 rekor kırdı

Frozen 2 (Karlar Ülkesi 2) 22 Kasım tarihinde vizyona girmesiyle beraber hafta sonunda en çok izlenen animasyon filmi oldu.

KÜLTÜR-SANAT 25.11.2019, 14:39
Frozen 2 rekor kırdı

Disney'in 22 Kasım'da izleyiciyle buluşan yeni animasyon filmi Frozen 2 (Karlar Ülkesi 2) dünya genelinde 350 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaştı.

Medya izlenme oranları ölçüm şirketi Comscore'da yer alan bilgiye göre kasım ayında vizyona giren animasyon filmleri arasında en fazla izlenen yapım rekorunu kıran Karlar Ülkesi 2, sadece ABD'de açılış hafta sonunda 127 milyon dolarlık hasılat elde etti.

Film Türkiye'de de 22 Kasım'da gösterime girmişti.

Beklenenin oldukça üstüne çıktı

Disney daha önce, hafta sonunda ABD ve Kanada'da toplam 120 milyon dolarlık hasılat beklediğini duyurmuştu. Ancak yalnızca ABD'de 127 milyon dolarlık hasılatla bu beklentinin oldukça üzeri görülmüş oldu.

İlk film 1,27 milyar dolar hasılat yapmıştı

Karlar Ülkesi'nin ilk filmi 2013'te vizyona girmiş ve toplam 1 milyar 270 milyon dolarlık gelirle tarihte en fazla hasılata ulaşan animasyon filmi olmuştu.

Yeni filmde Erindel'in dışında tehlikeli bir yolculuğa çıkan Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven'in maceraları anlatılıyor.

Yorumlar (0)