Fotoğrafçı Mehmet Turgut, babası anısına ödüllü fotoğraf kupası düzenliyor!

Ünlülerin ödüllü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, geçtiğimiz yıl kaybettiği babası ve ustası Ahmet Turgut’un anısına bir fotoğraf kupası düzenleyecek! 21 Ocak’ta başlayacak olan başvurular, 7 Şubat’a kadar sürecek. Kazananlar ise oylama sonucunda belli olacak.

KÜLTÜR-SANAT 15.01.2021, 10:53 16.01.2021, 10:02
Fotoğrafçı Mehmet Turgut, babası anısına ödüllü fotoğraf kupası düzenliyor!

Babası Ahmet Turgut sayesinde fotoğrafçılığa adım atan ödüllü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’tan, babası anısına dev çalışma! 1971 yılında babasının Ankara’da kurduğu Stüdyo Büyük sayesinde fotoğraf sanatçısı olan ve üç kuşaklık aile geleneğini sürdüren Mehmet Turgut, ödüllü bir fotoğraf yarışması düzenliyor!




Fotoğraf kupasının ilk yılındaki teması: Babalar ve Çocukları

Kupa formatında gerçekleştirilecek olan yarışmanın gelenekselleştirilmesini planlayan Turgut, her yılın 21 Ocak tarihinde yani babasının hayatını kaybettiği günde düzenleyecek. Fotoğraf kupasının ilk yılındaki teması ise “Babalar ve Çocukları” olarak açıklandı. Yarışmaya dileyen herkes kendi çektiği fotoğraflarla katılabilecek.

Fotoğraf üzerine olan yarışmalarını dünyada ilk kez kupa formatında gerçekleştiren PhotoCup üzerinden düzenlenecek olan Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nın kazananları oylama sonucu belirlenecek. En çok oyu alan fotoğraf ise birincilik ödülünün sahibi olacak. Oylamaya halk ve fotoğraf eğitmenlerinden oluşan PhotoCup Masters ekibi dahil olacak. Yarışmaya başvurular 21 Ocak 2021 Perşembe günü başlayıp, 7 Şubat 2021 Pazar günü sona erecek. 

Kazanan fotoğraf sahiplerine toplamda 5.000 TL ödül verilecek olan Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nda; birinci, ikinci ve üçüncü olan fotoğrafçıların yanı sıra, en iyi oy veren bir kişi de para ödülü kazanacak. Ayrıca Mehmet Turgut Özel Ödülü’nü kazanan bir fotoğrafçıya ise, Mehmet Turgut’un imzalı 30 adlı kitabı ve baskılı bir fotoğrafı hediye edilecek.

Yorumlar (0)