Fotoğraf yarışmasıyla, Göbeklitepe yeniden renklenecek!

UNESCO’nun dünya listesinde yer alan ve Dünyanın en eski tarihi merkezi olarak bilinen Göbeklitepe konu bir fotoğraf yarışması yapılacak!

KÜLTÜR-SANAT 02.12.2020, 11:35 03.12.2020, 12:55
Fotoğraf yarışmasıyla, Göbeklitepe yeniden renklenecek!

Şanlıurfa il merkezine 22 kilometre uzaklıkta ve kentin kuzey doğusunda yer alan ‘tarihin sıfır noktası’ olarak bilinen Göbeklitepe, bu kez bir fotoğraf yarışmasına konu oluyor. Bulunduğunda tarihin en eski merkezi olarak belirlenen Göbeklitepe, bilindiği üzere 12 bin yıllık bir tarihe sahip… Haliliye Belediyesi, ‘Göbeklitepe’ nin tanıtımına bir katkı sunmak amacıyla bir fotoğraf yarışması planladı.
 


 

Fotoğraf sanatına değer veren herkes, Göbeklitepe’ye bekleniyor


Yarışma kapsamında; birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL ve üçüncülük ödülü ise 2 bin TL olarak belirlendi. Mansiyon ödülü ise 5 fotoğrafla sınırlandırılacak. Mansiyon ödülü kazananlarına bin TL’lik ödülün verileceği yarışmada, sergilenmeye değer bulunan 50 fotoğraf için de sahiplerine 250 TL’lik ödül verilecek.


Haliliye Belediyesi, fotoğraf sanatına değer veren herkesi Göbeklitepe’ye bekliyor. Yarışmaya başvuruların bugün itibariyle başladığı ve 31 Ocak 2021’de ise başvuruların sona ereceği duyuruldu. Sonuçlarının 3 Şubat 2021’da ilan edileceği fotoğraf yarışması hakkında daha fazla detay, Haliliye Belediyesi’nin web sayfasında yer alacak.
 

Yorumlar (0)