Filmlerin siyah takımlı korkusuzu: Keanu Reeves

Kimi zaman intikam için enlinden geleni ardına koymayan bir savaşçı, kimi zamansa aksiyonun içine dalıp giden bir lider! Matrix ve John Wick gibi serilerin aranan yakışıklı oyuncusu, Reeves’in filmlerine, özel hayatına, kariyerine, öne çıktığı projelere yakıştırıldığı partnerlerine bakıyoruz!

KÜLTÜR-SANAT 26.11.2020, 16:57
Filmlerin siyah takımlı korkusuzu: Keanu Reeves

Silah kullanış şekli, Naif yapısı ve alçakgönüllülüğü…  Hollywood’un siyah ceketli ‘damat gibi’ takımı en çok yakışan oyuncusu Keanu Reeves hakkında en çok merak ettiklerimize, şöyle bir göz atalım!


2 Eylül 1964 yılında Lübnan’da dünyaya gelen Keanu Reeves, kostüm tasarımcısı bir anne ve jeolog bir babanın çocuğudur. Adının anlamı ise dağlardan eser rüzgar olarak nitelendirilen Reeves’in üç kız kardeşi bulunuyor. Oyunculuğa ilk adımını Toronto’da, 15 yaşındayken “Wolfboy” adlı oyunla attı. Bu sırada hokey takımında da oynayan Reeves, performansıyla ‘the wall’ yani ‘duvar’ lakabını aldı. 
 


 


Toronto’dayken oyunculuğa ısınan Reeves, birkaç kısa filmde ve ardından reklamlarda oynadı. Kanada’dayken “Hanging In” adlı bir yapımda da oynayan Reeves, daha sonra oyunculuk konusunda kendini geliştirme çalışmaları yaptı.  1986 yılında, Robe Lowe'ün yönettiği "Youngblood" filmi ilk stüdyo filmi oldu. Hokey oynayan bir gencin hikayesini anlatan filmin ardından, Los Angeles’a yerleşmeye karar verdi. "Dream To Believe" filminde de oynayan Reeves’in oyuncular birliğine girmesini sağlayan filmi ise; "Under The Influence" oldu.


90’lı yıllların başında ise başlarında hem yüksek bütçeli filmlerde hem de bağımsız filmlerde oynayan Reeves; "Bill and Ted's Excellent Adventure”, “My Own Private Idaho Bram Stoker's Dracula” ve “Little Buddha” filmleriyle dikkatleri üstüne bir kez daha çekmeyi başardı.
1994’te ise Sandra Bullock ile birlikte "Speed" yani “Hız Tuzağı” filminde oynadı. Büyük bir reklam başarısı yakalayan film ile Reeves aranan bir oyuncu haline gelmeye başladı. Filmin devamında rol alması için gelen teklifi reddeden Reeves, araya “Johnny Mnemonic” gibi başarısız bir proje de koydu.
 


 

Matrix filmleri, Keanu Reeves’e oyunculukta altın yolu açtı


Johnny Mnemonic filminin kötü etkisinin sürdüğü zamanlarda, karşısında bir anda “Devil's Advocate" yani “Şeytanın Avukatı” filmi çıktı. Al Pacino ve Charlize Theron’la başrol oynadığı filmin sükse yapmasıyla Reeves’e, Hollywood’un altın yolları açıldı…
1999 yılı, Keanu Reeves için değerli yolların açılmasına neden oldu. Wachowski kardeşlerin yönettiği “The Matrix” serisinin başlamasıyla Reeves başka bir noktaya ulaştı. ‘Neo’ karakterinin fenomenleşmesiyle Reeves, filmle ilgili verdiği bir röportajla oldukça şaşırttı. Reeves, Kendisini bir Mickey Mouse olarak gördüğünü ve kostümün içindeki kişinin kim olduğunu kimsenin hiç bilmediğini dile getirdi. 31 Ocak 2005'te ise Keanu Reeves'e “Hollywood Walk of Fame” de bir yıldız verildi. 


2000’lerde de birçok filmde rol alan Reeves’in en çok ses getiren projesi ise 2014 yapımı “John Wick” oldu. Chad Stahelski ve David Leitch’in yönettiği filmde, köpeğini öldüren hırsızdan intikam almak için yola çıkan John Wick’in amansız macerası konu alındı. İlk John Wick filminin büyük bir başarı elde etmesinin ardından Reeves, filmin devamı için gelen teklifleri de kabul etti. 2017’de “John Wick 2” ve 2019’da gelen “John Wick 3: Parabellum” filmleri de oldukça iyi izlenme yakaladı. 2015’te ise bir korku filmi olan “Knock Knock” yani “Yanlış Kapı” filminde rol aldı. Gerilimi sahneleryle dikkat çeken filmde Reeves’in sahneleri oldukça konuşulmuştu. 
 


 


Oyunculuk kariyerinin yanında, 23 yaşındayken gitarla tanışan Reeves, rock grubu The Dogstar'da çalıyor. Reeves, kimi zamanla grupla turneye bile çıkıyor. Reeves’in metro yolculuğu sırasında otururken, çekilen gizli videoda kadın bir yolcuya ver vermesi oldukça konuşulmuştu. Bu hareketi görenler, Reeves’in ne kadar ‘mütevazi’ bir isan olduğunu da dile getirmişti…


2019’da vizyona giren “Toy Story” yani “Oyuncaklar Hikayesi” animasyon filminde seslendirme yapan Reeves, filmde ‘Duce Caboom’ karakterine ses verdi… Keanu Reeves’ın yeni projesi ise  “Cyberpunk 2077” merakla bekleniyor. Projenin içeriği ise, gizemini koruyor…


Yüzünün aldığı her şekilden başka bir mimik yaratması, siyah takım yakışmasını kimselere bırakmaması ve kibarlığı asla bir zayıflık olarak göremeyecek kadar alçakgönüllü oluşu… Hollywood’un yıldız isimlerinden biri olduğunu sayısız projeyle kanıtlayan Keanu Reeves’e, inanıyoruz ki o Oscar heykeli bir gün gelecek… 

Yorumlar (0)