Filmler, Kısadan Hisse anlatılacak!

Beşincisi bu yıl düzenlenecek olan “Kısadan Hisse Kısa Film Günleri”, 23-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KÜLTÜR-SANAT 21.11.2020, 14:14 22.11.2020, 16:07
Filmler, Kısadan Hisse anlatılacak!

Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl 5.si gerçekleştirilecek olan Kısadan Hisse Kısa Film Günleri, sinemaseverlerle buluşacak. 23 – 25 Kasım tarihleri arasında gösterime sunulacak olan filmler, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin Fatih Yerleşkesi’nde ve Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde bulunan Cep Sinema salonlarında olacak.


Etkinliğin koordinatörü Aşkın Özcan, Genç Öncüler Kısa Film Yarışması’nda 26 Kasım akşamı 5.yıllarını geride bırakacaklarını söyledi. Yarışma temalarını daha önce 'Birlikte Yaşama Kültürü''Bireyselleşme ve Aile', 'Evsizler' ve 'Güven', olarak yaptıklarını söyleyen Özcan, bu yıl için bir tema sınırlaması koymadıklarını ve 5 senede 645 filmin başvuru yaptığını, 30 filmin de ödüllendirdiğini de sözlerine ekledi.


Yarışmada toplamda 35 Bin TL değerinde para ödülü verilecek.


“Genel “ ve “Lise” kategorilerinde değerlendirilecek olan filmlerden jüri değerlendirmesi kazananlar, para ödülü ile ödüllendirilecekler. Toplamda 35 Bin TL değerinde ödül dağıtacak yarışmaya 433 film başvurdu ve lise kategorisinde 7 film, genel kategoride ise 24 film yarışmaya layık görüldü. 

"Kısadan Hisse Kısa Film Günleri"’nin Fatih Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek ödül töreni ise, 26 Kasım'da yapılacak. Tören, Salgın tedbirleri doğrultusunda sosyal mesafeye uyularak gerçekleştirilecek. Festivalin genel programına ise www.kisadanhisse.org web adresinden ulaşılabilecek.
 

Yorumlar (0)