Festivallerin yıldızı 28. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bugün yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Buna göre Antalya'da düzenlenen 28. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin bu yıl en yüksek izlenme sayısına ulaştığı belirlendi.

KÜLTÜR-SANAT 27.09.2021, 16:40 27.09.2021, 17:52
Festivallerin yıldızı 28. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali oldu

Devlet Opera ve Balesi Genel Koordinatörü görevini yürüten Abdullah Oğuz Sırmalı bu sene Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 4-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde, ‘4. Murat’ ve ‘Madame Butterfly’ operaları, ‘Pandemic’ balesi, ‘3 Soprano 3 Tenor’ ve gala konserleriyle seyircinin karşısına çıktıklarını ve festival sonunda çalışmalarının ödülü aldıklarını söyledi.

Dünya çapında yaşanan salgın dolayısıyla mecburi bir ara verdiklerini ancak çok özledikleri seyircileri ile kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sırmalı, "İzleyicilerimiz, bizleri çok özlemiş. Bizler de aynı şekilde sahneye çıkmayı çok özlemişiz. Sanattan uzak kaldığımız bir dönemde seyircimizle tekrar yakın olmak çok sevindirici" diye konuştu.

Bu festivalin izleyici ve hasılat anlamında önemli rekora imza attığını söyleyen Sırmalı, "Aspendos Opera ve Bale Festivali bu sene diğer festivaller içinde en ön plana çıkalı oldu. Bu yıl 7 farklı ilde yaptığımız festivaller arasında 6 binin üzerinde izlenme sayısıyla en çok ilgi gören festivalimiz oldu. " dedi.

“İzleyicilerimiz bizi çok mutlu etti”

Festivalin seyirciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını aktaran Sırmalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sene dünya prömiyerini yapan 'Pandemic' balesini Aspendos'da sahneledik. '4. Murat' operası, olması gerekenin dörtte bir kadrosuyla oynanmasına rağmen çok ilgi gördü. İzleyici sayısının daha önceki yıllarla kıyasladığımızda, sonuçlar bizi çok memnun etti. İzleyicilerimizin gözlerindeki sanat enerjisini hissetmek bizlere ayrı bir enerji kattı"

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde solist olarak yer alan Nurdan Küçükekmekçi de festivalin kapanışında muhteşem bir gece yaşadıklarını söyledi. Ayrıca, "seyirciyle bütünleşmeyi çok özlemişiz. Böylesine büyülü bir atmosferde bu kadar çok izleyiciyle buluşmak bizleri çok mutlu etti" diyerek düşüncelerini ifade etti.

Yorumlar (0)