FelsefeLab’e Umut Eldem ile birlikte “Yapay Zeka Hakları” üzerine sohbet edilecek!

Beykoz Kundura kapsamında felsefik kavramları anlamlandırmak amacıyla düzenlenen FelsefeLab platformunda çalışmalar sürüyor. Platform kapsamında akademisyen Dr. Umut Eldem’in konumacı konuk olacağı ve ücretsiz düzenlenecek olan “Yapay Zeka Hakları” üzerine bir sohbet gerçekleşecek.

KÜLTÜR-SANAT 10.02.2021, 11:46 11.02.2021, 09:16
FelsefeLab’e Umut Eldem ile birlikte “Yapay Zeka Hakları” üzerine sohbet edilecek!

Beykoz Kundura çatısı altında oluşturulan FelsefeLab platformu, felsefik disiplinlerin bir araya geldiği bir oluşum olmaya devam ediyor. Felsefe üzerine yöntemlerle izleyicisini kavramları anlamaya ve okumaya davet eden platform, “Yapay Zeka Hakları” adlı bir konuşmayla çalışmalarına devam ediyor. 11 Şubat akşamı saat 21.00’da düzenlenecek olan konuşma, Akademisyen Dr. Umut Eldem’in konuşmacılığıyla devam edecek

Yapay zekalı robotlarla insanların bir arada yaşayabileceği bir gelecek sorgulanacak

Kundura Blog’da çevrimiçi gösterimleri devam eden “Uncanny Valley / Tekinsiz Vadi” adlı oyun kapsamında düzenlenen konuşma, Peter Singer, Colin Allen, Gary Varner, David Gunkel, Emmanuel Levinas gibi düşünürlerin izini sürerek teknoloji felsefesi, davranışçılık, özgür irade ve felsefi antropoloji konularıyla sürecek. “Yapay zekaya sahip varlıklar, haklara ve sorumluluklara sahip bir birey sayılabilir mi?” sorusunu merkezine alan konuşma, yapay zekalı robotlarla insanların bir arada yaşayabileceği bir geleceği felsefik yöntemlerle sorgulayacak.

“İnsan bir yapay zeka mıdır?”  sorusunu sorguylayacak olan ve Yapay Zeka Hakları üzerine konuşma, Beykoz Kundura web adresinde yayınlanacak olan ‘Zoom’ linki üzerinden ulaşılabilecek. Akademisyen Doktor Umut Eldem’in konuşmasıyla yapılacak olan konuşma, seri olarak 25 Şubat’ta “Geleceğin Sentetik Dünyası” başlığıyla sürecek.

Yorumlar (0)