Fadik Sevin Atasoy, ‘Jülyet’in Yolculuğu’ adında bir kısa film çekti!

Şu sıra ‘Kardeşlerim’ adlı dizide canlandırdığı Şengül karakteriyle izleyicinin beğenisini kazanan başarılı oyuncu Fadik Sevin Atasoy, kendi yazıp yönettiği ‘Jülyet’i Yolculuğu’ adlı kısa filminin çekimlerini tamamladı. Atasoy’un senaryosunu Amerika’da yazdığı film, İstanbul’un ünlü İstiklal Caddesi’nde çekildi.

KÜLTÜR-SANAT 28.04.2021, 16:54 29.04.2021, 16:25
Fadik Sevin Atasoy, ‘Jülyet’in Yolculuğu’ adında bir kısa film çekti!

Rol aldığı tiyatro oyunları, dizi ve filmlerle her zaman gündemde olan sevilen oyuncu Fadik Sevin Atasoy, yoğun bir dönemde büyük bir iş başardı. Şu sıralar oldukça gündemde olan ve Cumartesi akşamlarının en çok izlenen dizisi olan ‘Kardeşlerim’ de Şengül karakteri olarak izlediğimiz Atasoy, bu arada bir kısa film çekti. Yönetmen koltuğuna ikinci kez oturan Atasoy’un kısa filminin adı ise ‘Jülyet’in Yolculuğu’ olarak daha önce açıklanmıştı. 



Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek aldı

Film için Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destek Kurulu'ndan destek kazanan ‘Jülyet’in Yolculuğu’ filminin yapımcılığı ise, sinema dünyasında adı sıkça duyulan Emre Oskay tarafından yapıldı. Türkiye’nin ilk kadın görüntü yönetmeni olan Deniz Eyüboğlu’nun görüntü yönetmenliğini üstlendiği film, bir kadın hikâyesi anlatıyor. Filmin hikâyesini Amerika’da yaşarken yazdığını söyleyen Atasoy, Amerika’dayken rol aldığı “The 6th Degree” filmiyle, Hollywood havası da almıştı.



Kamera arkası kadınlardan oluşan bir kadın hikayesi anlatıyor

Kadın hikayesi anlatmayı sevdiğini söylene Atasoy, bu tarz hikayelerin bir kadın oyuncu olarak ve söylem olarak eksikliğini duyduğunu söylüyor. Filminin oyuncak bir bebek üzerinden modern çağda bir masala dokunduğunu belirten Fadik Sevin Atasoy, filmin Amerika ve Türkiye ortak yapımı olduğundan söz etti. Jülyet’in Yolculuğu filminin kamera arkası ekibinin de kadınlardan oluştuğunu belirten Atasoy, filmin büyülü ve sihirli bir dile sahip olduğunu söylüyor. Filmin dünyada önemli festivallere katılacağını belirten Atasoy, film için özel bir bebek üretildiğini ve deneysel tekniklerin filmde bolca olduğunu ve yeni bir dile sahip bir yolculuk hikayesi olduğunu da sözlerine ekledi.



‘Zeynep’in Sekiz Günü’ filmi, kariyerinde önemli bir film oldu

1 Ekim 1975 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Fadik Sevin Atasoy, sanatçı bir ailede büyüdü. Babası Sönmez Atasoy ve annesi Emel Göksu da oyuncu olan Atasoy, ilk olarak babasının sahnelediği ‘Fadik Kız’ adlı oyunda çocukken rol aldı.  Bilkent Üniversitesi’nin Tiyatro bölümünde okuyan Atasoy, Devşet Tiyatroları’nda görev aldı. Ekrana ‘Bizim Evin Halleri’ dizisiyle adım atan Atasoy, Döngel Kârhanesi, O Şimdi Mahkum, Sev Kardeşim, Beyaz Melek  gibi dizi filmlerde rol aldı. Cemal Şan’ın yönettiği ‘Zeynep’in Sekiz Günü’ filmindeki rolüyle birçok festivalden ödül alan Atasoy, daha sonra Dudaktan Kale, Ah Kalbim ve Ay Lav Yu gibi yapımlarda rol aldı. Bir ara Amerika’da yaşayan Atasoy, “The 6th Degree” filmiyle de Hollywood’a adım atmıştı. Amerika’da yazıp yönettiği “Muse 90401” adlı oyunla birçok festivalde yarışan Atasoy, oyununu Türkiye’ye “Muse: Bir Esin Perisi Davası” adıyla getirdi. Tiyatro oyunuyla yurt dışından ödüller toplayan Atasoy, şu sıra ‘Kardeşlerim’ dizisinde Şengül karakterine hayat veriyor.

Yorumlar (0)