Evin duvarındaki Antik Lahit, müzeye taşınacak!

Manisa Kula’da bulunan bir evin duvarına yerleştirilen ve Roma dönemine ait olduğu saptanan Antik Lahit, müze müdürlüğü tarafından sökülüp müzeye götürülecek

KÜLTÜR-SANAT 20.01.2021, 14:31 21.01.2021, 13:58
Evin duvarındaki Antik Lahit, müzeye taşınacak!

Manisa’nın Kula ilçesinde saptanan ve 1958 yılında yapıldığı bilinen kagir bir evin yapımında antik lahit keşfedildi. Antik lahdin sökülerek, Manisa Müzesine taşınmasına karar verildi. Kula’daki Kırsal Bebekli Mahallesi’nde keşfedilen lahdin bilgisini alan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri, binada inceleme yapmaya başladı.

Lahdin, MS 3. yüzyıla ve Roma Dönemi'ne ait olduğu düşünülüyor.

Yığma taş bir iki katlı binanın üzerinde tespit edilen ve inanın giriş kısmının sağ tarafındaki duvar üzerinde çiçek, koç ve boğa başı ile bir erkek ve bir kadın yüzü tasvirinin yer aldığı lahit, müzeye taşınmak üzere sökülmeye başlandı. Eserin MS 3. yüzyıla ve Roma Dönemi'ne ait olduğu düşünülüyor.

Söküm işlemi için Manisa Büyükşehir ve Kula Belediyesi ile görüşen İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkilileri, eve ve lahde zarar vermeden işlemi gerçekleştirecek. Yetkililer daha önce de, bölgedeki 50 yıldan eski binalarda bu gibi durumlarla karşılaştıklarını belirttiler. Lahdin, muhtemelen çevredeki bir sit alanından alındığını ve bilinçsiz bir şekilde evin duvarına konulduğunu düşünülüyor.

Yorumlar (0)