Ev konserlerinde korona için 8 milyon dolarlık bağış toplandı!

İngiliz sanatçı Elton John'un ev sahipliği yaptığı, Mariah Carey, Billie Eilish, Lizzo ve Alicia Keys gibi ünlülerin desteklediği evden yardım konserleri serisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için 8 milyon dolar bağış toplandı.

KÜLTÜR-SANAT 02.04.2020, 09:43
Ev konserlerinde korona için 8 milyon dolarlık bağış toplandı!

"Sir" unvanına sahip olan dünyaca ünlü şarkıcı Elton John, "Living Room Concert for America" (Amerika İçin Oturma Odası Konseri) etkinliğine ev sahipliği yapıyor.  Mariah Carey, Billie Eilish, Lizzo ve Alicia Keys gibi ünlüler de konser serisini destekliyor. 

Sanatçıların evlerinden kendi olanakları ile sergiledikleri performanslar, iHeartMedia radyo istasyonları ile Fox kanalından yayınlanıyor. Öte yandan, söz konusu yardım konserleri iHeartRadio’nun YouTube kanalında da takipçiler ile buluşturuluyor.

Seyirciler, bu etkinliklerle yeni tip koronavirüs (Covid-19) mağdurları ile First Responders Children’s Foundation (İlk Müdahale Çocukları Vakfı) ve Feeding America isimli yardım kuruluşlarına destek vermeye teşvik ediliyor. 

Green Day, Backstreet Boys, Dave Grohl, Billie Joe Armstrong, Camila Cabello, Sam Smith, H.E.R ile Tim McGraw’e birçok sanatçı, kişisel kameraları, cep telefonları ve ses ekipmanlarıyla performanslarını kaydediyor.

Ev konserlerinde hem konuklardan ilham verici mesajlar hem de Ciara, Ben Falcone, Ellen DeGeneres,  Demi Lovato, Ken Jeong, Lizzo, Lady Gaga, Ryan Seacrest, Melissa McCarthy, Russell Wilson ve birçok sanatçıdan özel görüntüler de yer alıyor. 

Söz konusu konserler, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasına karşı hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarına, ilk müdahale ekiplerine ve diğer kahramanlara saygı gösterisi olarak nitelendiriliyor. 

Popüler video platformu YouTube, yardım konserlerini yayınlamanın yanı sıra bağış yaptığını da bildirdi. 

Yorumlar (0)