Eurovision şampiyonuna Ukrayna’da coşkulu karşılama!

2022 Eurovision şarkı yarışmasını birincilikle tamamlayan Kalush Orchestra grubu, ülkesi Ukrayna’da coşkuyla karşılandı. (Fotoğraflar: Reuters)

KÜLTÜR-SANAT 17.05.2022, 13:36 18.05.2022, 12:01
Eurovision şampiyonuna Ukrayna’da coşkulu karşılama!

Bu yıl İtalya’nın Torino kentinde gerçekleştirilen Eurovision şarkı yarışmasında gözler Ukrayna’yı temsil eden Kalush Orchestra grubunun üzerindeydi. Ukrayna’ya yönelik saldırıları sebebiyle Rusya’nın aylar öncesinden diskalifiye edildiği yarışmada başarılı bir performans gösteren Kalush Ochestra grubu, toplamda 631 puan toplayarak birinci oldu. 

Çiçeklerle karşılanan grup, bölgede mini konser verdi

‘Stefania’ isimli şarkısıyla büyük beğeni toplayan grup, Lviv’e bağlı Krakovets köyünde Ukraynalılar tarafından adeta kahraman gibi karşılandı. Ukrayna bayrakları eşliğinde grup üyelerini kucaklayan Ukraynalılar, müzisyenlere çiçek takdim ederek kendilerini tebrik etti. Vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Kalush Orchestra grubu, bir de mini konser vererek katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Kalush Orchestra, 2004 ve 2016’dan sonra Ukrayna’ya üçüncü kez Eurovision birinciliği kazandıran grup olarak tarihe geçti. 

Yorumlar (0)