Eurovision şampiyonu İtalya oldu 

65. Eurovision yarışması bu yıl Hollanda’da düzenlendi. İtalyan rock müzik grubu Maneskin, en çok oyu toplayan yarışmacı oldu. 

KÜLTÜR-SANAT 23.05.2021, 09:55
Eurovision şampiyonu İtalya oldu 

Hollanda Rotterdam kentinde bulunan Ahoy salonu, bu sene, 65. Eurovision şarkı yarışmasına sahne oldu. Finaldeki 26 takım, ülkelerini zirveye taşımak için yarıştı.

Covid-19 önlemleri gözetildi

Her ülkeden gelen binlerce kişi seyirci koltuğunda otururken bu yılki yarışmalarda en fazla 3 bin 500 kişinin yer aldığı görüldü. Covid-19 tedbirleri gözetilerek, maskeli şekilde oturan seyircilerden katılım sağlayabilmeleri için son 24 saat içinde aldıkları negatif test sonucunu ibraz etmeleri istendi.

Eurovision 2020 ise salgından dolayı yapılmamıştı.



İtalyan rock grubu birinci oldu 

Yarışma finalinde İtalya’yı uluslararasında temsil eden ünlü rock grubu Maneskin, ”Zitti E Buoni” isimli şarkısı ile birinci oldu. Şarkı, 524 puan alarak ikinci olan Fransız rakibine fark attı.

Fransa’yı temsil eden Barbara Pravi, Voila isimli şarkısıyla ikinci olurken 499 puan topladı. İsviçre’yi temsil eden Gjon’s Tears isimli sanatçı da Tout I’Univers isimli şarkısıyla 432 puan topladı ve üçüncü oldu.



Can Azerbaycan, yirminci oldu

Yarışmada sahne performansıyla göz dolduran Azerbaycan, Efendi’nin seslendirdiği Mata Hari isimli şarkıyla 65 puan toplayabildi ve yirminci oldu.

İngiltere, şok etkisi yarattı

İngiltere, James Newman tarafından seslendirilen Embers isimli şarkı ile yarışmada yer aldı fakat herkesi şoka uğratarak bir puan bile alamadı. Ülke en son 2003 senesinde sıfır puan almıştı.



Türkiye neden katılmıyor?

Türkiye’nin önceki senelerde katıldığı yarışmalarda sanatçı, şakı, organizasyon gibi uygulamalarda liderliği üstlenen TRT’nin müdürü İbrahim Eren, herkesin merak ettiği “Eurovision’a neden katılmıyoruz” sorusunu açık bir şekilde cevapladı.

İbrahim Eren, yarışmaya katılmadıklarını çünkü oylama sistemi tarzında gerekçelerimiz bulunuyor, şeklinde konuştu ve şunları ekledi: “Bir de ben, kamu yayıncısı olarak, Avusturya'yı temsil eden, sakalı olan ama etek giyen, ‘Ben aynı zamanda hem kadın hem de erkeğim’ deyip de cinsiyeti kabul etmeyen birini çocukların televizyon karşısında olduğu 21.00’da yayınlayamam. Avrupa Yayıncılar Birliği’ne ‘Siz amacınızdan saptınız’ dedim. Bizimle birlikte başka ülkeler de yarışmayı bıraktı. Ortada bulunan zihin karmaşası düzelirse yarışmaya tekrar katılmayı düşünebiliriz.” 

Yorumlar (0)