Eurovision ne zaman başlıyor? Gözler Ukraynalı grubun üzerinde olacak

2022 Eurovision Şarkı Yarışması, bu gece İtalya’da gerçekleştirilecek olan yarı final organizasyonu ile başlıyor. 

KÜLTÜR-SANAT 10.05.2022, 13:22
Eurovision ne zaman başlıyor? Gözler Ukraynalı grubun üzerinde olacak

Uzun bir süredir heyecanla beklenen Eurovision Şarkı Yarışması, bu sene Torino şehrinde düzenleniyor. İki yarı final ve bir final organizasyonun gerçekleştirileceği yarışmanın ilk yarı finali bu gece düzenlenecek. Ukrayna’daki savaş sebebiyle Rusya yarışmadan men edilirken, Ukrayna ise Kalush Orchestra isimli grup tarafından temsil edilecek. 

Büyük final 14 Mayıs Cumartesi günü yapılacak

Türkiye, uzun yıllardır olduğu gibi bu senede Eurovision’da yer almıyor. Bu seneki dev organizasyona toplam 40 ülke katılım sağladı. Şarkı yarışmasının ilk yarı finali bu gece, ikinci yarı finali ise 12 Mayıs’ta yapılacak. Dev final ise cumartesi gecesi düzenlenecek. Daha önce 1965 ve 1991 Eurovision Şarkı Yarışmalarına da ev sahipliği yapan İtalya, bu organizasyon için aylardır hazırlık yapıyor. 

5 ülke direk finallere katılıyor

Popüler yarışmanın sunuculuğunu Alessandro Cattelan, ünlü şarkıcı Mika ve bir diğer İtalyan müzisyen Laura Pausini yapacak. Yarışmaya katılan toplam 40 ülkeden 17’si ilk yarı finalde sahneye çıkacak. 18 ülke ise ikinci yarı finalde boy gösterecek. İspanya, İtalya, İngiltere, Fransa ve Almanya ise yarışmanın ilk kuruluş yılından bu yana finallere direk katılıyor. 

Rusya men edildi, Ukrayna’yı Kalush Orchestra temsil edecek

Eurovision Şarkı Yarışması’nda gözler Ukraynalı müzik grubu Kalush Orchestra’nın üzerinde olacak. Ukrayna işgali sebebiyle Rusya’nın men edildiği yarışmada Kalush Orchestra’nın kaç puan alacağı merakla bekleniyor. Yarışmaya iddialı hazırlanan grup, her fırsatta birincilik için iddiasını vurguluyor. 

Yorumlar (0)