Eskimo Masalları kitaplıklarda yerini almaya hazır

Dünyanın en kuzeyinden gelen, Eskimo kültürünün önemli bir parçası olan masallar, Eskimo kökenli olan kâşif Knud Rasmussen'in derlemesiyle kitaplıklarda yerini almaya hazır.

KÜLTÜR-SANAT 10.12.2019, 17:32
Eskimo Masalları kitaplıklarda yerini almaya hazır

Maya Kitap'ın Dünya Masalları serisine katılan 11'inci kitap olan Eskimo Masalları, Macidegül Batmaz'ın çevirisiyle kitabevlerinin raflarında yerini aldı.

Gecelerin altı ay sürdüğü zorlu bir coğrafyada, yakın zamana kadar avcı ve toplayıcı olarak yaşamına devam eden ve kuzeyin çetin iklimiyle mücadele veren Eskimolar için masallar yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olmuştur. Bu kültürün meraklıları için Eskimoların masalları, haklarında çok az şey bilinen bu toplumun kültürüne ayna tutuyor.

Eskimo diyarında büyülü bir yolculuk

Eskimo halkının yaptığı çizimlerin de bulunduğu Eskimo Masalları'nda okurlar ruh uçuşu yapan kudretli büyücüler, bu büyücülerin düşmanlarından intikam almak için yaptığı tupilak denen yaratıklar, her şeyi bilen yardımcı ruhlar ve göl canavarları gibi pek çok Eskimo figürüyle tanışma fırsatına sahip olacak.

Ayrıca kitabın içerisinde Eskimo figüründen yapılmış özel bir ayraç da bulunuyor.

Maya Kitap, Eskimo Masalları kitabından önce Kore, Çingene, Norveç, Çin, Amerikan, Kızılderili, Türk, Rus, Hint ve Japon masallarını da okurlarla buluşturmuştu.

Yorumlar (0)