"Eski oyunculara yeteri kadar yer verilmiyor"

Ünlü sinema sanatçısı Selda Alkor, Türk sinemasıyla ve sinema sektöründe çalışanların şartlarıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu. Eski oyunculara yeteri kadar yer verilmemesinin üzücü bir durum olduğunu söyleyen Alkor, "Hikâyeler yalnızca genç insanların üzerine kurulmuş gibi gidiyoruz. Bakalım nereye kadar gidecek." dedi.

KÜLTÜR-SANAT 22.01.2020, 15:33 22.01.2020, 15:42
"Eski oyunculara yeteri kadar yer verilmiyor"

Sanatçı Selda Alkor, açıklamasında Türk sinemasında başarılı pek çok oyuncu olduğunu belirtti.

Oyuncuların belli bir okuldan veya bir yerden gelmiş olmasının o kadar da önemli ifade eden belirten Alkor, "Oyunculuk öyle bir şey ki doğal, kalbinizdeki, beyninizdeki her şeyi aktarabilmektir. O zaman siz orada kendinizi buluyorsunuz." diye konuştu.

Belli standartlardaki oyunculara seyircinin "Aman ne kadar yapmacık" dediğini hatırlatan Alkor, "Kalbinizden nasıl geçiyorsa, beyniniz nasıl hükmediyorsa öyle oynamaya mecbursunuz. Haluk Bilginer de bütün eğitimine rağmen son derece doğal oynayabilen bir oyuncu. Ödüller, bu piyasaya gönül vermiş arkadaşlarımın hakları, hakkımız daha doğrusu." ifadelerini kullandı.

"Eski oyunculara yer verilmiyor"

Yeni projelerde daha çok genç oyuncuların tercih edildiğine vurgu yapan Alkor, eski oyunculara sektörde çok fazla yer verilmediğini savundu.

Eski oyunculara yeteri kadar yer verilmemesinin üzücü bir durum olduğunu söyleyen Alkor, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hikâyeler yalnızca genç insanların üzerine kurulmuş gibi gidiyoruz. Bakalım nereye kadar gidecek. Tabii ki çok takdir ettiğim, beğendiğim genç oyuncular var. Çok beğendiğim, 'içinde neden olamadım' diye üzüldüğüm filmler var. Türkiye'de çok büyük prodüksiyonlar yapılıyor. 'Müslüm', 'Naim', 'Ayla' gibi büyük prodüksiyonlarla yapılmış filmler var. Eski Türk filmleri tadında olan yapımlar. Türk sinemasının belli bir aşamada olması, birçok pazarları bulması beni gerçekten mutlu ediyor."

Yeşilçam sayesinde...

Alkor, Türk sinemasının gelişim sürecinde Yeşilçam'ın öneminin de altını çizerek, "Çektiğimiz sıkıntılar, yıllarca hiçbir sosyal güvencesi olmadan yaptığımız çalışmalar demek ki artık yerini buldu ki gençlerimiz mutlu mesut çalışıyor ve çok da iyi paralar alıyorlar. Helal olsun hepsine. Unutmasınlar ki Yeşilçam olmasaydı bugünkü duruma ulaşmak zordu. O dönemde hem Türkiye'deki birtakım siyasal olaylar, hem bizim sıkıntılarımız, belli haklardan istifade edemememiz Türk sineması olarak bizi çok ileriye götürmemişti. Şimdi her şey inşallah çok daha farklı olacak diye düşünüyorum." sözlerini kaydetti.

Yorumlar (0)