Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemtion) - İzle

KÜLTÜR-SANAT 29.11.2020, 16:00 29.11.2020, 16:37
Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemtion) - İzle

Birçoğumuzun ilgi ile izlediği Esaretin Bedeli filmi, İMDB nezdinde en iyi film seçilmiştir. İMDB film puanı ise 9.2 olarak karşımıza çıkıyor. 7’den 70’e seyreden her kesimin beğenisini topladığı bu film hem Stephen King'in romanından hem Frank Darabont’ un uyarlamasından feyz alınmıştır. Bu durumda roman olarak Stephan King, uyarlama olarak da Frank Darabont, filmin senaristidir denilebilir. 

Fragman İzle

Gişe rekorları ile bir zamanların film esintisi olan Esaretin Bedeli ( The Shawshank Redemption ) 25 Milyon Dolarlık Film bütçesine sahiptir. Aynı zamanda filmden elde edilen gişe geliri de 90 milyon doları bulmakta. Başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman'nın bulunduğu bu film 1994 yılında Amerikan dram filmi olarak çekilmiştir. Filmin yönetmeni de aynı zamanda Senaristi olan Frank Darabont ‘tur

Esaretin Bedeli Filmi Konusu ve Olay Örgüsü

Temeli dram ve gizleme dayanan Esaretin Bedeli ( The Shawshank Redemption) filmi, dersler alınması gereken filmler arasında yer alır. 

Filmin başrolünde bankacı olan Andy Dufrense bulunur. Öyle ki Andy, evliliğinden başarısız bir adam olarak filme yer alıyor. Bundan dolayı eşi Andy'yi başka bir adam ile aldatıyor. Ne var ki Andy bunu bir şekilde duyuyor ve öfkesinden ikisinin buluşacakları bir gecede silahını yanına alıyor. Daha sonra Eşini ve beraberindeki adamın buluştukları evine gitse de, kararından vazgeçiyor ve ikisini öldüremiyor. Lakin Andy şanssız bir şekilde olaydan kurtulamıyor. 

Esaretin Bedeli İzle

Andy eşi ve adamı öldürmekten vazgeçtiği gece ikisini öldürmüşler. Olay yeri incelemesinde de Andy'nin ayak izleri katılın ayak izleri olarak mahkemede delile sunuluyor. Andy suçsuz olduğunu ispat edemiyor ve müebbet hapis cezasına çarptırılıyor. 

Ansızın bir gecede Andy'nin tüm düzeni alt üst olmuştu. O günden sonraki olay örtüsünü konu alan film çoğunlukla cezaevinde geçer. Cezaevinde dost edindiği biri ile çıktıklarında bir sahilde şans eseri göz göze gelirler ve birbirlerine sarılırlar. Sonuç olarak filmde umutlu olmanın insanı hayatta tutacağı anlatıyor. 

Filmin Oyuncu Kadrosu

Yapımcılığını Niki Marvin'in üstlendiği film 1 sezon ve sadece 1 bölümdür. Filmin oyuncu kadrosu başrol Tim Robbins olmak üzere;

- Morgan Freeman, Gil Bellows, Bob Gunton, Clancy Brown, William Sadler, James Whitmore, Larry Brandenburg, Jeffrey DeMunn, Neil Giuntoli’ dir.

Yorumlar (0)