Erzurum’da milyonlarca dolar değere sahip mavi mermer rezervi bulundu

Erzurum'un Hasankale bölgesindeki sondaj çalışmalarına değinen Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, milyonlarca dolarlık değere sahip mavi mermer yataklarına rastlandığını açıkladı. 

KÜLTÜR-SANAT 02.12.2021, 11:45 03.12.2021, 13:07
Erzurum’da milyonlarca dolar değere sahip mavi mermer rezervi bulundu

Erzurum Osmanlı Ocakları İl Başkanlığı’na bir ziyaret gerçekleştiren Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Hasankale bölgesindeki sondaj çalışmaları neticesinde; mavi mermer yataklarının görüldüğüne işaret eden resmi ve teknik çalışmalarla birlikte milyonlarca dolar değere sahip mermer rezervinin, kesinlik kazandığını aktardı. 

“Ekonomiye, ciddi kaynak yaratacak”

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Canpolat, “Tam da ülkemizin ihtiyaç duyduğu bir süreçte bu rezervin keşfedilmesi ve resmiyete kazandırılması sebebiyle mutluyuz, memnuniyet duyuyoruz. Milletimize ve devletimize müjdeler olsun. Bu, bölged bir iş istihdamına vesile olacaktır. Ülkemizde büyük maden yatakları mevcut. Bu maden yatakları yeter ki işletilsin ve değeri bilinsin. Çeşitli alanlarda öncelikle Erzurum’a katkı sağlayacak bu rezerv, Türkiye ekonomisine de ciddi bir kaynak yaratacaktır” sözlerini kullandı. 

Bir milletin kültürel değerlerine sahip çıkması ve devletin bu değerleri korumasının ekonomik bağımsızlıktan geçtiğini aktaran Canpolat, keşfedilen rezervin yüzde 20'lik ticari kâr bölümünün, Osmanlı Ocakları'nın birtakım kültürel girişimlerinde kullanılacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Medeniyetimizi koruma konusunda bizlere kritik bir fırsat verildi. Devlet yetkililerine buradan çağrıda bulunuyorum. Dünyada herhangi bir benzeri olmayan mavi mermer, oldukça değerli bir madendir. Yaptığımız sondaj çalışmaların sonucunda elde edilen raporlar ile Türkiye ekonomisine yarar sağlayacağına inanıyoruz. Başta Çin, Rusya ve daha sonra bütün Ortadoğu devletlerinin yakın bir şekilde ilgi gösterdiği mavi mermerin Erzurum şehrimizde keşfedilmesi bir değerdir. Milletimiz, varlığını kendi nimetleriyle sürdürebilir. İstikrar ve istihdam, kalıcı bir biçimde sağlanabilir. Elimizdeki raporlar ve sahadaki incelemeler, millet ve devlet adına bizleri mutluluğa boğmuştur. Bunu, bütün milletimizle paylaşmak için gelişmeleri takip edeceğimizi de söylemek istiyoruz. Tercihen, yerli yatırımcıların başvurularını kabul edeceğiz. Yurt dışından gelecek olan yatırımcılara da kapımız tabii ki açık olacaktır. Fakat öncelikli olarak yerli yatırımcılarımızın başvuruları değerlendirilecektir. Bölgemize, Erzurum’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” 

Yorumlar (0)