Ercan Kesal’ın ilk filmi gala yaptı

Ercan Kesal’ın yazıp yönettiği ilk uzun metraj film olan “Nasipse Adayız”ın dünya prömiyeri, Avrupa’nın önemli film festivallerinden biri olan 49. Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde düzenlendi.

KÜLTÜR-SANAT 26.01.2020, 15:44
Ercan Kesal’ın ilk filmi gala yaptı

Ercan Kesal’ın yazıp yönettiği ilk uzun metraj filmi olan “Nasipse Adayız”, 49. Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Festivalin Voices Bölümü’nde yapılan gösteriminde Ercan Kesal başta olmak üzere filmde yer alan oyunculardan Selin Yeninci, Nazan Kesal ve Valeriu Andriuta, kurgucusu Ali Aga, idari yapımcıları Yamaç Okur ve Suzan Güverte bulundu.

Elazığ unutulmadı

İlk defa festival seyircisi ile bir araya gelen ve biletleri tükenen filmin gösterimine yoğun ilgi gösterildi. Gösterimin ardından yönetmen ve oyuncular sahneye çağırıldığında Ercan Kesal sözlerine ülkemizde bir gün önce yaşanan Elazığ Depremi’nden nedeniyle ekip olarak derin bir üzüntü ile geldiklerini ifade ederek ve depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anarak başladı. Oyuncu ve senarist olarak yer aldığı filmlerle pek çok festivale katılan Kesal, yönetmen olarak ilk defa katılmanın çok farklı bir duygu olduğunu ve çok heyecanlı olduğunu söyledi. Yönetmenliğini yaptığı ilk filmin Rotterdam gibi önemli bir festivalde izleyiciyle buluşmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Filme yoğun destek var

Ercan Kesal’ın aynı adlı romanından uyarlanan Nasipse Adayız’da, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan Doktor Kemal Güner’in bir günde yaşadığı trajikomik hikâyesi anlatılıyor. Başrollerine Ercan Kesal, Selin Yeninci, İnanç Konukçu ve Muttalip Müjdeci’nin hayat verdiği filmde Nazan Kesal ve Valeriu Andriuta da konuk oyuncu olarak yer alıyor.

Yapımcılığını Ay Yapım, Poyraz Film, Thalia Production ve Living Pictures’ın üstlendiği film Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sırbistan Film Fonu tarafından destek aldı. Filmin görüntü yönetmeni koltuğunda Barbu Balasoiu otururken, Ali Aga kurgusunu, Oya Köseoğlu da sanat yönetmenliğini üstlendi.

Türkiye-Sırbistan ortak projesi olan Nasipse Adayız filmi, Rotterdam’daki dünya galası sonrasında 2020’nin ikinci yarısında Türkiye’de sinemaseverlerle buluşacak.

Yorumlar (0)