Engelsiz Filmler Festivali, dokuzuncu yılında sinemaseverlerle buluşacak

Sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile film izleme zevki sunan, erişilebilir ortamlarda düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali, dokuzuncu yılı için çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen festival, bu yıl da pandemi koşullarını gözeterek hem çevrimiçinde hem de Ankara’da fiziki olarak gerçekleşecek. 11-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan festivalde bu yıldan itibaren, kısa filmlere de ödül verilecek.  

KÜLTÜR-SANAT 06.05.2021, 14:16 07.05.2021, 11:20
Engelsiz Filmler Festivali, dokuzuncu yılında sinemaseverlerle buluşacak

İşitme ve görme engelli sinemaseverleri odağına alan ve filmleri ayrıntılı altyazı ve sesli betimleme ile sunan Engelsiz Filmler Festivali, dokuzuncu yılında sinemaseverlerle buluşmak için hazırlanıyor. İlk dört yılında sadece başkent Ankara’da düzenlenen ve daha sonra Ankara’nın yanı sıra Eskişehir ve İstanbul’da da düzenlenmeye başlayan Engelsiz Filmler Festivali, geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle sadece çevrimiçi ortamda düzenlenmişti. Yaklaşık bir yılı aşan süredir devam eden pandemi sürecinde yeni festival hazırlıklarına devam eden Engelsiz Filmler Festivali, Puruli Kültür Sanat tarafından gerçekleştiriliyor.



Çevrimiçinde ve fiziki olarak Ankara’da düzenlenecek

2021 yılı için tarihlerini belirleyen festival, 11-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Sinema salonlarında pandemi koşullarına bakıldığından bir araya gelinip gelinemeyeceğini henüz ön göremediklerini belirten festival ekibi, iyi ihtimalleri göz önüne alarak çalışmalarını yaptığını belirtiyor. Bu yıl festivale yeni bölümler de eklendiğini açıklayan Engelsiz Filmler Festivali, pandemi süreci devam ettiği için 2021 Ekim ayında da çevrimiçi olarak düzenlenecek. Ancak fiziki olarak salgın koşullarının alınacağı bir şekilde de Ankara’da gerçekleşecek. 



Kısa filmlere de ödül verilecek

Festivale gelen yenilikler hakkında ilk haber ise, dokuzuncu yıldan itibaren ödüllere bir de kısa film yarışmasının eklenmesi oldu. Geçtiğimiz yıllarda sadece gösterim olarak çıkan uluslararası kısa filmlerden birine, ödül verilecek. Festival kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz Yarışma’ da; En İyi Film, Yönetmen ve Senaryo ödüllerinin yanı sıra Seyirci Özel Ödülü de veriliyordu. Bundan sonra ‘En İyi Kısa Film’ ödülü de verecek olan festival,  süresi 20 dakikayı geçmeyecek olan ve 2020-2021 yılları arasında çekilmiş kurmaca ve canlandırma türündeki filmleri kabul edecek. Filmfreeway üzerinden alınacak olan başvurular ise, 10 Temmuz 2021 tarihine kadar sürecek. 

Yorumlar (0)