En İyi Hint Filmleri

KÜLTÜR-SANAT 01.08.2020, 03:03 01.08.2020, 03:11
En İyi Hint Filmleri

Hintldistan yapımı dram ve aksiyon yüklü filmler arasından en iyileri sizlerle paylaşacağız. Hint filmi severlerin internet üzerinden yapacakları araştırmalarda karşılarına çıkacak pek çok seçenek bulunmaktadır. İşte IMDb puanlarına göre En İyi Hint Filmleri arasından seçimler:

1. Lust Hikayeleri

IMDb puanı 6.5 olan 2018 yapımlı Hint filmlerinden olan Lust Hikayeleri etkileyici konusu ile dikkat çekmektedir. Yönetmenliğini Zoya Akhtar'ın yaptığı filmde, Hintli kadınların modern aşk ve ilişkilerini konu alan dört hikaye ele alınmaktadır.

2. Yeh Ballet 

IMDb puanı  7.6 olan 2020 yapımlı film, Hintli balet bir çocuk tarafından keşfedilen iki Mumbaili gencin dans hayalini gerçekleştirmek için çabalarken karşılaştıkları bağnaz düşünceleri ve ayıplanmalarını konu almaktadır.

3. Barfi

Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur fikrini ortaya koyan filmde sağır ve dilsiz olarak doğan Barfi'nin Shruti'ye ilk görüşte vurulması konu edilmiştir. Ancak Shruti üç ay içerisinde bir başkasıyla evlenecektir. Shruti ile yıllar sonra yollarının kesişmesinin ardından Barfi'den etkilenmesini ve ailesinin tepkilerinden dolayı seçim yapmak zorunda kalmasını konu edinmektedir. En İyi Hint Filmleri arasında yer alan Barfi'nin şöhreti ülke sınırları dışına çıkmayı başarmıştır.

4. Pk

Farklı bir gezegenden gelen ve şehirde yabancı olan PK'nın Tanrı'yı bulma çabalarını anlatmaktadır. Sorduğu basit sorularla felsefik yolculuğa çıkmanızı sağlayacak olan filmde sadık arkadaşlık ve dostluk kavramları da işlenmektedir.

5. Pink

En İyi Hint Filmleri arasında yer alan Pink filmi gerilim türünde en iyi örneği barındırmaktadır. Sarhoş olan Rajveer Singh ve arkadaşlarının sarkıntılık ettikleri  3 kız tarafından davalık olmalarını anlatan film, Deepak Sehgal isimli bipolar rahatsızlığı bulunan emekli avukatın yeniden görevine dönmesiyle yaşanan gelişmeleri içermektedir.

Yorumlar (0)