En fazla ziyaretçi çeken müze değişmedi!

Paris’teki Louvre Müzesi'nin ziyaretçi sayısı, 2018 yılına göre 600 bin azaldı, buna rağmen 2019’un fazla ziyaret edilen müzesi oldu.

KÜLTÜR-SANAT 19.01.2020, 21:12
En fazla ziyaretçi çeken müze değişmedi!

Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi, 2019’da 9,6 milyon ziyaretçi çekmesiyle bu yıl yine en fazla tercih edilen müze oldu. 

Ziyaretçi sayısının geçen yıla oranla 600 bin azalmasının nedeninin, yaz sezonu boyunca Leonardo da Vinci’nin ünlü Mona Lisa tablosunun bulunduğu bölümde tadilat yapılması olduğu kaydediliyor.

Louvre Müzesi Genel Müdürü Jean-Luc Martinez, yapılan bazı tadilatlardan dolayı haziran, temmuz ve ağustos aylarında geçen yıla göre yüzde 20 daha az ziyaretçi olduğunu belirtti.

Jean-Luc Martinez, "Biz her şeyden önce kaliteye önem veriyoruz. Şu an bir dönüm noktasındayız, amacımız ziyaretçi sayısını artırmak değil, müşterilerimize daha kaliteli bir hizmet sunmak" diye konuştu.

Müzeyi ziyaret edenlerin dörtte üçünü Fransız olmayan ziyaretçiler , onlar meydana getiriyor. Müzeyi en fazla ziyaret edenler arasında ABD'liler ilk sırada, Çinliler ise ikinci sırada yer aldı.

Yorumlar (0)