Emre Kınay’dan anlamlı destek: Oyun gelirini bağışlayacak!

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için, tiyatroların dijital çalışmalarına bir yenisi daha ekleniyor. İngiliz yazar Graham Farrow’un ‘Yüzleşme’ adlı eseri, Emre Kınay ve Esra Kızıldoğan’ın performansıyla dijital sahneye uyarlanıyor. Oyundan elde edilen gelir ise, UCIM Derneği’ne bağışlanacak.

KÜLTÜR-SANAT 24.03.2021, 10:36 24.03.2021, 17:58
Emre Kınay’dan anlamlı destek: Oyun gelirini bağışlayacak!

Ünlü oyuncu ve tiyatro yönetmeni Emre Kınay’ın yönetmenliğinde, yeni bir oyun daha dijital sahneye uyarlanıyor. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için özel hazırlanan oyunda Kınay, başrolleri son olarak ‘Sefirin Kızı’ ve ‘Masum’ gibi dizilerde rol alan Esra Kızıldoğan ile paylaşıyor.  Kınay ve Kızıldoğan, İngiliz yazar Graham Farrow’un bir babanın hukuk mücadelesini çarpıcı bir şekilde ele almış olduğu ‘Yüzleşme’ adlı oyunla seyirci karşısına çıkacak.

Oyundan hemen sonra iki tane söyleşi gerçekleşecek

Oyunun yönetmenliğini Emre Kınay üstlenirken, çevirisi ise Sevda Deniz Karaali tarafından yapıldı. Dijital ortamda yayınlanacak olan oyundan elde edilen gelirle beraber bu gelirin bir bölümü, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele yani UCIM Derneği’ne bağışlanacak. Oyun, 27 Mart Cumartesi saat 21.00’da izleyiciye sunulacak. Öncelikle saat 20.30’da program, Emre Kınay’ın açılış söyleşisi ile başlayacak. Oyunun yayınından hemen sonra ise, 22.10’da kulis söyleşisi ve 22.30’da Clubhouse’da tiyatro severlerin katılımıyla beraber Emre Kınay’ın moderatörlüğünde bir söyleşi daha gerçekleşecek.

Oğlu için adalet arayan bir baba

Oyunun dramaturgu Ayşegül Hardern tarafından yapılırken, yönetmen yardımcısı olarak Başak Akan görev aldı. Müzikte Jan Up the Set - Doğan Arız bulunurken, dekor Uğur Dumangöz ve ışık tasarımı Erkan Kalkan'a ait. Yüzleşme; korkunç bir cinayete kurban giden bir çocuğu için, körleşmiş bir toplum içerisinde adalet arayan bir babanın hikayesini konu alıyor.

 

Yorumlar (0)