Emmy'de en iyi erkek oyuncu: Haluk Bilginer

New York'ta düzenlenen 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Haluk Bilginer, "en iyi erkek oyuncu" seçildi.

KÜLTÜR-SANAT 26.11.2019, 06:04 26.11.2019, 14:14

Usta sanatçı Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "Şahsiyet" dizisindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçilerek bir kez daha Türkiye'nin gururu oldu.

Bu yıl 47'ncisi düzenlenen ve alanında en prestijli ödül organizasyonu olan Uluslararası Emmy Ödülleri, New York'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Usta sanatçı Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "en iyi erkek oyuncu" ödülüne layık görülerek bir kez daha Türkiye'nin gururu oldu.

Ünlü oyuncu Haluk Bilginer, ödülünü aldıktan sonra Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin sorularını yanıtlarken duygularını şu sözlerle aktardı:
''Kendimi çok iyi hissediyorum. Kendimden çok Türkiye'ye bu ödül gittiği için çok mutluyum. Çok severek, beğenerek yaptığımız bir işin başkaları tarafından da uluslararası bir platformda takdir edilmesi ve ödülle taçlandırılması çok mutlu edici bir şey. Çok mutluyum.''

"Toplum bellek kaybı yaşamıyor"

Törende de bir konuşma yapan Türkiye'nin gururu usta oyuncu Haluk Bilginer, dizide adalet ve bellek kaybı kavramlarının anlatıldığını ifade ederek, ''İçinde yaşadığımız toplumun bellek kaybı yaşamadığından emin olun.'' diye konuştu.  

Emmy Ödülleri töreninde 2 özel ödül ve 11 Emmy ödülü verildi. En iyi kadın oyuncu ödülüne ise Macar oyuncu Marina Gera layık görüldü. 

Brezilya'dan "Especial de Natal Porta dos Fundos (The Last Hangover)" komedi dalında en iyi film,
Hollanda'dan "Bellingcat-Truth in a Post-Truth World" Emmy En İyi Belgesel Filmi, 
İngiltere'den "McMafia" drama dalında en iyi dizi,
Avustralya'dan "Safe Harbour" ise en iyi mini dizi seçildi.

Yorumlar (0)