Emma Watson: Filmlerin çok bilmiş güzeli

Harry Potter filmlerindeki efsane rolleriyle unutulmayan güzel oyuncu Emma Watson'un merak edilen özel hayatına, sinema ve ekran kariyerine hep birlikte bakıyoruz…

KÜLTÜR-SANAT 30.01.2021, 19:14 31.01.2021, 17:32
Emma Watson: Filmlerin çok bilmiş güzeli

Kimimiz için ‘çok bilmiş’ olan Harry Potter serilerinde canlandırdığı ‘Hermione’, kimimiz için ‘Güzel ve Çirkin’in Belle’i ve kimizi için de Little Women’ın Meg’i… Sevilen genç oyuncu Emma Watson hakkında merak edilenleri, bu yazımızda merceğimize alıyoruz…

15 Nisan 1990 tarihinde doğan Watson, Fransa’nın Paris kentinde dünyaya geldi. Annesi Jacqueline Luesby ve babası Chris Watson ise avukattır. 5 yalına kadar doğduğu Paris’te annesi ve babasıyla yaşayan Watson, ailesinin ayrılık kararı almasının ardından, annesi ve kardeşiyle beraber Oxfordshire'a taşındı

6 yaşından bu yana oyuncu olmak isteyen Watson, Oxford Stagecoach Sahne Sanatları'nda eğitim gördü. Bu okulda sahne sanatlarına dair bir çok eğitim alan Watson, 10 yalına ulaştığında ise tiyatroya çıkmaya başladı. “Arthur: The Young Years” ve “The Happy Prince” oyunlarıyla beraber sahne tozunu yutan Watson, okul tiyatrosu ile yoluna devam etti. Ancak tam da bu sırada, daha küçücük yaşında şöhreti yakalayacağını nereden bilebilirdi ki?

Harry Potter serisi, daha küçük yaşında üne kavuşturdu

Dünya çapında çok satan ve J. K. Rowling'in ilgiyle okunan kitap serisi “Harry Potter”, filme uyarlanmaya karar verildi. Kitabın en önemli rollerinden bir tanesi olan ‘Hermione Gramger’ ı canlandıracak oyuncu da oldukça önem arz ediyordu. Karakter için yapımcılar Watson’u, Oxford tiyatro eğitmeni sayesinde buldular. Watson’dan oldukça etkilenen yapımcılardan sonra J. K. Rowling’in beğenisinden de geçti. Böylece Emma Watson’un yıldızlaşmasını sağlayan ilk filmi, 2011 yapımı “Harry Potter ve Felsefe Taşı” oldu. Watson filmdeki rolüyle “Genç Arist Ödülleri” nde ödül kazanmıştır. Daha sonra 2002 yılında, serinin ikinci filmi “Harry Potter ve Sırlar Odası” nda oynadı. Watson’a, ilk filme göre daha olgun bir performansla ikinci filmde yer aldığı yorumları yapıldı. Ardından 2004’te Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, 2005’te Harry Potter ve Ateş Kadehi ve 2007’de “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” ile seri devam etti.

2007 yılında Harry Potter serisi dışında bir televizyon filminde rol aldı. Sanda Goldbacher’in yönettiği “Ballet Shoes” filminde, Pauline Fossil karakterini canlandırdı. 2008 yılında ise The Tale of Despereaux yani Despero filminde ‘Princess Pea’ karakterini seslendirdi. Ve ayrıca bir reklam filmiyle anlaşma yapan Watson, Potter serisi dışında da kendinden oldukça söz ettirmeye başladı.

2009 yılında ise ‘Hermione’ karakterine geri dönerek, “Harry Potter ve Melez Prens” filminde rol aldı. Daha sonra serinin son kitabına gelindiğinde, iki bölümde anlatılmasına karar verildi. Ve böylece 2010’da Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 ve 2011’de Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 filmleriyle karakterine veda etti. Böylece kariyerinde yeni bir yolculuğa çıkmaya başladı.

2011 yılında, Simon Curtis'in yönettiği Marilyn ile Bir Hafta filminde Luck karakterini canlandırdı.2012 yılında Saksı Olmanın Faydaları filminde Sam, 2013 yılında Pırıltılı Hayatlar filminde Nicki Moore ve Buraya Kadar filminde kendini canlandırdı.


‘Nuh’, ‘Güzel ve Çirkin’ ve Küçük Kadınlar’, kariyeri için önemli filmler oldu

2014 yılında ise, oldukça konuşulan bir film olan “Nuh” ta oynadı. Darren Aronofsky’nin yönettiği filmde Ila karakterini canlandırdı.2015 yılında ise “Colonia” , “Regression” ve “The Circle” filmlerinde rol aldı. 2017 yılında ise Bill Cındon’un yönettiği “Güzel ve Çirkin” filmiyle adeta yıldızını parlattı. Efsane hikayeden uyarlanan filmde Watson, ‘Belle’ karakteriyle karşımıza çıktı. Filmin gişe hasılatı olukça yüksek geldi. 2019 yılında ise, Oscar adayı olan ‘Little Women’ yani ‘Küçük Kadınlar’ filminde oynadı. Louisa May Alcott'un romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini ise, Greta Gerwig üstlendi. Watson filmde, Meg March karakteriyle karşımıza çıktı.

Son dönemin aranan oyuncularından biri haline gelen Emma Watson, kariyerine sığdırdığı ‘Harry Potter’ efsanesi sayesinde kazandığı büyük ünün peşinden hızlı adımlarla yoluna devam ediyor. Umarız yep yeni rollerle izleyicisini daha da şaşırtmaya devam edecek…

Yorumlar (0)