Ekoloji ile kültür-sanat, düzenlenen raporda bir araya geldi!

Kültür politikaları üzerine çalışmalar yapan İstanbul Kültür Sanat Vakfı, dokuzuncu raporunu “Ekolojik Dönüşüm için Kültür ve Sanat” başlığıyla yayınladı. Raporla beraber kültür-sanat dünyasındaki ekolojik dönüşüm üzerine ve kültür-sanat kurumları için dönüşüm üzerine tartışma açılması bekleniyor.

KÜLTÜR-SANAT 27.02.2021, 10:58 28.02.2021, 10:34
Ekoloji ile kültür-sanat, düzenlenen raporda bir araya geldi!

Ekolojik dönüşümün kültür-sanat ile bir araya gelişi, hazırlanan bir rapor ile gerçekleşiyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı bünyesinde yayınlanan dokuzuncu rapor olan “Ekolojik Dönüşüm için Kültür ve Sanat” ile, ekolojik krize kültür sanat üzerinden dikkat çekiliyor. Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hande Paker tarafından hazırlanan “Ekolojik Dönüşüm için Kültür ve Sanat” raporu kapsamında ekolojik krizin, kültür-sanat üzerinden birlikte düşünülmesi ve çözüm için bir araya gelinmesi amaçlanıyor.

Raporla kültür-sanat çalışanları, ekolojik sorunları tüm boyutlarıyla ele alabiliyor

“Ekolojik Dönüşüm için Kültür ve Sanat” başlıklı raporla birlikte kültür-sanat alanının iletişim gücü, ekolojik krizi de sosyal, politik, ekonomik ve kültürel yönleriyle tartışılacak.  Rapor, kültür-sanat çalışmalarında yer alan kişilerin ekolojik sorunları tüm boyutlarıyla değerlendirebilecekleri kapsamlı bir analiz sunuyor. Raporla beraber, kültür-sanat aktörlerinin ekolojik dönüşüm için eyleme geçerken oynayabileceği etkin bir rol üstlenmesi de amaçlanıyor.


 

İKSV Kültür Politikaları Çalışmaları Direktörü Özlem Ece, ekolojik krize karşı değişim dönemine dikkat çekerek bu durum için kültür-sanat dünyasının güçlü bir sözü olduğunu vurguluyor. yaratıcı seslerin daha gür duyulacağı koşulların sağlanması gerektiğine dikkat çeken Ece, kültür politikalarının en acil meselelerinden birinin ise dönüşüme yardımcı olacak araçlarını sunulmasını öne sürüyor. Doç. Dr. Hande Paker ise, ekolojik krizin yerel ve küresel anlamda yaşamsal bir sorun haline geldiğine dikkat çekiyor. Peker, dönüşümün hem kültür-sanat alanında hem de çevre hareketleri tarafından benimsenen yerele odaklanma, katılımcılık, ağ kurma gibi yeni pratiklerle güç kazandığını da belirtiyor.



“Ekolojik Dönüşüm için Kültür ve Sanat” raporunda, sürdürülebilirlik kavramının ortaya çıkışı, yaygınlaşması ile farklı kullanım ve tezahürlerine ilişkin tartışmalar, eleştirel bir perspektifle ele alınıyor.

Yorumlar (0)