Edepsiz kadınlar, sessiz sinema seçkisinde bir araya geliyor!

2016 seçimleri sırasında Trump’ın Clinton’a ‘Nasty Woman’ yani edepsiz kadın diye hakaret etmesi ve bunun bir feminist harekete dönüşmesinden adını alan “Sinema’nın İlk Edepsiz Kadınları” adlı gösterim seçkisi, Kundura Sinema kapsamında sinema severlerle buluşacak!

KÜLTÜR-SANAT 24.02.2021, 10:47 25.02.2021, 09:18
Edepsiz kadınlar, sessiz sinema seçkisinde bir araya geliyor!

2017’de bu yana ‘Restore Film Günleri’ düzenleyen Kundura Sinema, daha önce film günlerinin altında “Sessiz Sinemanın Kadın Öncüleri” adlı seçkiyle ilgi görmüştü. Bu yıl ise yeni bir seçki hazırlayan sinema, “Sinema’nın İlk Edepsiz Kadınları” adlı bir film program hazırladı. Program; Sessiz Sinema küratörü Elif Rongen-Kaynakçı, film akademisyeni, yazar, feminist ve kuir aktivist Laura Horak ile film ve medya yazarı Maggie Hennefeld’in hazırladığı aynı seçkiden ilham alınarak oluşturuldu.

Amerika’da seçimler sırasında, küresel bir harekete dönüşmüştü

Programın adı, Donald Trump ve Hillary Clinton arasında yaşanan 2016 ABD Başkanlık seçimleri dönemine dayanıyor. Çekişmeli bir dönem geçiren ikilinin Başkanlık Tartışması sırasında yaşadıkları olay olmuştu. Donald Trump, Hillary Clinton’a yönelik mikrofonlarda hakaretler savurmuş ve “Nasty Woman” yan, ‘Edepsiz Kadın’ sözünü sarf etmişti. Yaşananların ardından bu söz, küresel bir feminist hareketinin sloganına dönüşmüştü.

Filmler, Gonca Feride Varol’un özgün müzikleri eşliğinde gösterime sunulacak

8 Mart’tan itibaren çevrimiçi yayınlanacak ve ücretsiz bir şekilde gösterilecek olan seçkide; “La grève des nourrices / Nurses' Strike (1907), “La pile électrique de Léontine” (1910), “La fureur de Mme Plumette” (1912), “Amour et science / Love and Science” (1912), “Zoé et la parapluie miraculeux” (1913) ve “Rowdy Ann” (1919) adlı kısa ve sessiz filmler yer alıyor. Filmler, müzisyen Gonca Feride Varol’un özgün müzikleriyle beraber gösterime sunulacak.

Yorumlar (0)