Edebiyatın damarları, Kahramanmaraş’ta kuvvetlenecek!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, edebiyat ve şiir alanında birçok ürüne imza atmış “Yedi Güzel Adam” lar yetiştirmek için bir girişime imza attı. İlki bu yıl düzenlenecek olan “Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri” edebiyat tutkunlarını Kahramanmaraş’a bekliyor…

KÜLTÜR-SANAT 15.11.2020, 14:35
Edebiyatın damarları, Kahramanmaraş’ta kuvvetlenecek!

Türkiye’nin ‘edebiyat’ kentlerinden biri olarak anılan ve Necip Fazıl’ın izinden bir ekol oluşturan “Yedi Güzel Adam” şairlerinin kesiştiği kent olan Kahramanmaraş’ta şahane bir edebiyat etkinliği düzenlenecek. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ve bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri” edebiyat dünyasının duayen isimleriyle edebiyat severleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

10 ülkeden 50 edebiyatçı, Kahramanmaraş’ta buluşacak!


Edebiyat bölümü olarak UNESCO tarafından oluşturulan Yaratıcı Şehirler Ağı projesine girmek için çalışmalarını hızlandıran Kahramanmaraş kenti, edebiyat-okur ilişkisinin kuvvetlenmesini, edebiyat tartışmalarının alevli geçmesini ve edebiyata hevesli gençlerin edebiyatçılarla buluşmasını bu proje ile amaçlıyor.16-20 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek 1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri” kapsamında 10 ülkeden 50 adet edebiyatçının ağırlanması planlanıyor. 


1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında paneller, konferanslar, şiir-öykü-deneme okumaları, ses yarışmaları, okurlarla yazarlar buluşmaları ve imza günü gibi etkinliklerin yapılması planlanıyor. Tüm salgın önlemlerinin alınacağı etkinlikle edebiyata gönül vermiş herkesin, Kahramanmaraş’ta bir araya gelmesi bekleniyor. 
 


 

Yorumlar (0)