Dünyanın önemli dansçılarının hikayesi Red Bull TV’de

Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali’nde 4 Temmuz’da belli olacağı açıklanan yarışmaya başvurular devam ederken, daha önce yarışmanın sahnesinden geçen ve birçok başarı kazanan dansçıların öyküsü ‘Through the Eyes Of’ adlı belgesele konu oldu.

KÜLTÜR-SANAT 03.06.2021, 10:23 04.06.2021, 11:46
Dünyanın önemli dansçılarının hikayesi Red Bull TV’de

Daha önce Red Bull Dance Your Style sahnesinden geçen pek çok isim, başarıya uzanan bir yolculuğa hazırlanıyor. 

Başarılı dansçıların öyküsü belgesel oldu

Dansın gelecek sahnesinde başarılı yıldız isimlerin keşfedilmesinde önemli rol oynayan yarışmanın daha önceki konukları İtalyan dansçılar Tonini ile Sheba’nın hikayesi, ‘Through the Eyes of’ adlı belgesele aktarıldı. Seri, üç bölümden oluşurken ilk iki bölümünde dansçıların öyküsüne yer verildi. Serinin son bölümünde DJ Ake’nin hazırlık süreci aktarıldı. 1 sezonluk seride dans sahnesinden geçen başarılı isimlerin hikayesi aktarılarak geleceğin dansçılarına da bir anlamda ilham olacak. Öte yandan Türkçe altyazılı olarak yayınlanan seri, Red Bull TV ve RedBull’un online platformlarında yayınlanıyor.

Dans pistlerini tekrar yetenekli isimlerle buluşturmayı hedefleyen yarışmanın elemeleri, bu sene Instagram platformundan toplanan başvurularla yapılacak. Ardından İstanbul, İzmir ve Ankara’da Haziran ayında yapılacak elemelerden sonra, 4 Temmuz’da İstanbul’da 16 dansçı ise jüri tarafından seçilecek. Yarışmanın Türkiye Finali’nde Türkiye’nin en iyisi olmak için yoğun bir mücadele verilecek. Bu anlamda Türkiye’nin en iyisi, seyircilerin oylarıyla seçilecek. Dansçıların Hip hop, house dance, popping gibi sokak dansı tarzlarında yeteneklerini sergileyeceği yarışmada erkek ve kadın dansçılar, beraber yarışacak. En iyi olan dansçı, Güney Afrika’da yapılacak Red Bull Dance Your Style 2021 Dünya Finali’nde böylece Türkiye’yi temsil edecek. 

Son başvuru 6 Haziran 

Yapılan açıklamada yarışmaya yapılacak başvuruların 6 Haziran 2021’e kadar devam edeceği ve yarışmayla ilgili detayların ise Red Bull Dance Your Style’ın resmi internet sitesinde bulunabileceği ifade edildi. Dünyanın dört bir tarafından başarılı ve yetenekli dansçıları bir araya getirecek olan yarışmada, Türkiye’yi temsil etmeyi amaçlayan dansçılar, davet aldıkları en yakın eleme noktasındaki şehirde performansını sergileyecek. Yarışmaya katılmak için 18 yaşından büyük olmak ve yeteneğine güvenmek yeterli olacak.

Yorumlar (0)