Dünyanın konuştuğu "Oscar tokadı"na Akademi'den ilk açıklama...

Dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden biri olan Oscar ödüllerine Will Smith’in sunucu Chris Rock’a attığı tokat damga vurdu. Akademi yönetimi Smith’in bu davranışını kınadı.

KÜLTÜR-SANAT 29.03.2022, 09:46 29.03.2022, 17:54
Dünyanın konuştuğu "Oscar tokadı"na Akademi'den ilk açıklama...

94’üncü kez düzenlenen Oscar töreni Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles kentinde gerçekleştirildi. Törene damga vuran olay ise oyuncu Will Smith’in sunucu Chris Rock’a tokat atmasıydı.

Espri üzerine tokat atmıştı

Komedyen oyuncusu olan Chris Rock’ın, Will Smith’in eşinin saçkıran rahatsızlığı üzerine espri yapması sonucunda Will Smith sahneye gelerek sunucu Rock’a tokat attı. Smith’in yerine oturduktan sonra “eşimin adını ağzına alma” diye bağırması da kameralara yansıdı. Hollywood'da yer alan Dolby Tiyatrosu'nda gerçekleşen olayın ardından Will Smith, Kral Richard filminde göstermiş olduğu performans nedeniyle layık görüldüğü ödülü alırken yaptığı konuşmada ağlayarak tüm adaylardan ve Akademi yönetiminden özür diledi. Ancak Sinem Sanatları ve Bilimleri Akademisi yaşanan bu olay üzerine Will Smith’i kınadı.

Akademi’den açıklama geldi

Akademi tarafından yapılan yazılı açıklamada pazar gecesi düzenlenen törende sunucu Chris Bold’a tokat atan ve en iyi aktör ödülünün sahibi olan Will Smith’in bu davranışı üzerine resmi incelemenin başlatıldığı açıklandı. Dünyanın sinema dalında en prestijli ödüllerinden birinde yaşanan bu olay hakkında yapılan açıklamada “Akademi Will Smith’in dün akşam gerçekleştirdiği eylemi kınıyor. Davranış standartlarımız, tüzüğümüz ve California yasalarına uygun olarak daha fazla araştırma gerçekleştireceğiz.” ifadelerine yer verildi. Akademi yönetimi ayrıca törenin ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şiddetin hiçbir zaman tasvip edilmediğini belirtti.

Yorumlar (0)