Dünyaca başarılı isimler, TRT World Forum’da buluşacak!

Ülkede yaşanan pek çok konu; medya, pandemi, savaş ve eğitim gibi başlıklar, TRT World Forum 2020’de konuşulmaya hazırlanıyor. Etkinlik, “Pandemi Sonrası Dünya’da Uluslararası Düzen ve Değişen Dinamikler” başlığı altında 1 ve 2 Aralık’ta ‘çevrimiçi’ olarak düzenlenecek!

KÜLTÜR-SANAT 26.11.2020, 11:12 26.11.2020, 11:19
Dünyaca başarılı isimler, TRT World Forum’da buluşacak!

Üç yıldır küresel problemlerin tartışılma noktası haline gelen ve seçkin bir uluslararası buluşma noktası olan TRT World Forum, 4. kez bu yıl düzenlenecek. Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak düzenlenecek olan etkinlik, bu yıl "Pandemi Sonrası Dünya’da Uluslararası Düzen ve Değişen Dinamikler” başlığıyla gerçekleşecek.


Dünya gündeminin başarılı isimlerle masaya yatırılacağı etkinliğin, alt başlıkları da bulunuyor. “Pandemi Döneminde İnsani Yardım”, Pandemi Döneminde Küresel Sağlık Sorunlarına Ortak Çözümler”, “Pandemi Döneminde Yayıncılık ve Medyanın Rolü”, “İş ve Eğitim Sektörünün Geleceği: Pandemi Sonrasına Hazırlık” ve “Pandemi Döneminde Çok Kutuplu Dünya: Küresel İşbirliğinin Geleceği” gibi konular, 4. TRT World Forum’un gündem başlıkları arasında yer alıyor.

Ayrı ayrı başlıklarla pandemi gündemi, deneyimli isimlerle tartışılacak


Pandemi döneminde medya ve yayıncılık; TRT ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, İtalyan Radyo Televizyon (RAI) Başkanı Marcello Foa, Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) Genel Sekreteri Javad Mottaghi, Avrupa Yayıncılar Birliği (EBU) Genel Müdürü Noel Curran, ve Afrika Yayın Birliği (AUB) Yönetim Kurulu Başkanı Gregoire Ndjaka ile konuşulacak. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, küresel işbirliğini konuşacağı oturumda ise; Afrika Birliği Komisyonu Barış̧ ve Güvenlik Komiseri Smail Chergui, FutureMap Kurucusu ve Yönetici Ortağı Parag Khanna, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, ve Emeritus Profesör ve Harvard Üniversitesi Kennedy School Eski Dekanı Joseph S. Nye bulunacak.


Dünyaca ünlü Cerrahi Profesörü ve Emmy Ödüllü Dr. Oz Show’un sunucusu olan Mehmet Öz’ün de bulunacağı küresel sağlık sorunları için ortak çözümlerin konuşacağı bir oturum da olacak. Oturumda; Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Bulaşıcı Hastalıklar Derneği Yeni Çıkan Enfeksiyonlar Çalışma Kolu Eşbaşkanı Eskild Petersen, İngiltere Ulusal Sağlık Servisi Küresel Sağlık Direktörü Neil Squires, New South Wales Üniversitesi Epidemiyoloji Profesörü Marylouise McLaws ve Malezya Başbakanı’nın Kamu Sağlığı Özel Danışmanı Jemilah Mahmood gibi sağlık dünyasının deneyimli isimleri de buluşacak.


4. TRT World Forum’a dünya çapından herkes katılabiliyor. Kayıt olmak ve etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak için trtworldforum.com web adresine gidilebilecek.

Yorumlar (0)