Dün 3718 tarihî eser yakalandı, Emniyet müzeye döndü!

İstanbul'da düzenlenen 11 operasyonda, 3718 parça tarihî eser ele geçirildi. Gözaltına alınan 12 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

KÜLTÜR-SANAT 26.02.2020, 12:29
Dün 3718 tarihî eser yakalandı, Emniyet müzeye döndü!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir suç örgütünün çok sayıda tarihî eseri yurt dışına kaçıracağı istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Teknik ve fiziki takip yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmaları sonrası 13 Ocak ile 25 Şubat arası Fatih, Bayrampaşa, Kağıthane, Beşiktaş, Şişli ve Beyoğlu'nda 11 ayrı operasyon düzenledi. Eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda 3451'i sikke, 267'sı tarihî obje olmak üzere 3718 parça tarihî eser ele geçirildi.

Neler var?

Bulunan tarihî eserler arasında, Roma ve Bizans dönemlerine ait 2 bin yıllık sikkeler, Memluk işçiliği ile hazırlanmış 17. yüzyıla ait saray şamdanları, üzerinde ayet yazılı bronz döküm savaş mızrağı, Yunan ve Helenistik dönemlere ait 2 bin 400 yıllık seramik formlar, Roma dönemine ait serbest üfleme tekniği ile yapılmış 2 bin 200 yıllık cam eserler, Selçuklu dönemine ait bronz eserler ile Osmanlı dönemi kilise, cami, hamam ve çeşmelerden çalındığı belirlenen levha, pano ve musluk başları bulunuyor.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiler.

Yorumlar (0)