Düğmeli evler, bu kez modacıların akınına uğradı!

Antalya’ya yaklaşık 150 kilometrelik bir mesafede bulunan ve Akseki ile İbradı ilçelerinde bulunan Ormana düğmeli evleri, bu kez modacıların uğrak yeri oldu. Ev giyim kataloglarının çekimi için doğayla iç içe mekana gelen modacılar, Rus mankenleri de buraya getirdiler. Tamı tamına üç gün süren çekimler sonucunda modacılar, mekanın büyüsüne hayran kaldılar. 

KÜLTÜR-SANAT 25.04.2021, 16:08 26.04.2021, 14:55
Düğmeli evler, bu kez modacıların akınına uğradı!

Antalya il merkezine yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan ve tarihi 300 yıl önceye dayanan Ormana düğmeli evleri, bu kez modacıları ağırladı. Restore edilen evler sayesinde yeni bir görünüme kavuşan ve turistler tarafından ziyaret akınına uğrayan düğmeli evler, moda fotoğrafçılarının objektiflerini süsledi. Akseki ile İbradı ilçelerinin sınırında bulunan büyülü kasaba, bir ev giyim firmasını ağırladı.



2021–2022 döneminin kış koleksiyonunun çekimlerini düşmeli evlerin sokaklarında yapan firma, katalog çekimleri için sekiz modeli tercih etti. Yaklaşık üç gün süren çekimlerde Rus manken Marianna Eremenko, Belaruslu manken Lizaveta Paulouskaya ile Macar erkek manken Oliver Adam Nemeth bulundu.



Kültür elçiliği de yapıyorlar

Ayrıca beş modelin daha hazır bulunduğu çekimler için firma sahibi Fatih Canpolat, bir araştırma yaparak Ormana’yı keşfettiğini ve buraya ilk defa geldiğini söyledi. Ormana’nın düğmeli evlerle doğal bir stüdyo olduğunu keşfettiklerini söyleyen Canpolat, buradan çok etkilendiklerini ve tasarımlarında geçmiş zamanla şimdi zamanın trendlerini bir araya getirdiklerini belirtiyor. Üretimlerinden yüzde 80'lik kısmını Ortadoğu başa olmak üzere Kuzey Afrika, Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve Almanya ülkeye ihraç ettiklerini söyleyen Canpolat, moda çekimlerini özellikle tarihi alanlarda yaparak binevi kültür elçiliği yaptıklarını da belirtiyor. 



Moda çekimleri tarihi alanlarda yapılarak, tanıtıma katkı veriliyor

Her sezin bir tarihi alan keşfederek çekim yapmak adına izin aldıklarını belirten Canpolat, ürünlerinin tanıtımıyla beraber Türkiye’nin de tanıtımına da katkı sağladıklarını söylüyor. Marka olarak bunun misyonları olduğunun altını çizen Canpolat, tasarımlarıyla beraber bir kültürü de öne çıkarmayı amaçladıklarını öne sürüyor. Üç gün boyunca çok keyifli bir çalışma süreci geçirdiklerini belirten Canpolat, 20 kişilik bir çalışma ekibinin görev aldığını ve çekilen fotoğraflarla videoların birçok ülkeye dağılacağını belirtti. 

Yorumlar (0)