Dördüncü yılındaki Kadın Yönetmenler Festivali, ikinci etabına başlangıç yaptı!

Bu yıl üç etapta düzenlenmesine karar verilen 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, ikinci etabına başladı. 5 Mayıs’a kadar çevrimiçi gösterimlerini ve atölyelerini yapacak olan festival, sınırsız ve ücretsiz bir şekilde filmlerini sunacak.

KÜLTÜR-SANAT 24.04.2021, 13:05 25.04.2021, 13:01
Dördüncü yılındaki Kadın Yönetmenler Festivali, ikinci etabına başlangıç yaptı!

Dördüncü yılında sinemaseverlerle buluşan Kadın Yönetmenler Festivali, bu yıl uluslararası çapta ve üç etapta düzenleniyor. Küresel salgın nedeniyle bu yıl üçe bölünmesine karar verilen Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nn ikinci etabı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuyla başladı. İlk etabı 1 – 7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, ikini etabının başlangıcını da çevrimiçi ortamında gerçekleştirdi.  Festival ayrıca ilk gününde, Prof. Berrak Taranç önderliğinde gerçekleşen  “Çocuklar için Müzik Atölyesi” ile başladı. Etkinlik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününün anlam ve önemli oldukça yakışan bir şekilde gerçekleşti.



Konserle başlayan ikinci açılış

Festival için planlanan üçüncü etap ise, 25-30 Haziran tarihleri arasında fiziki olarak İzmir Seferihisar’da düzenlenecek. Pandemi koşullarındaki Özel gösterimlerin yanı sıra, ödül töreni de gerçekleşecek. Festival direktörü yönetmen ve müzisyen Gülten Taranç’ın, Ege Kuntayile beraber verdiği konserle başlayan festivalin açılış törenine, festivalin jüri üyelerinden yönetmen Sevinç Baloğlu da katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin festivale verdiği katkıları anlatan Taranç’ın yanı sıra, Sevinç Baloğlu ise festival hazırlığı yapmanın aslında ne kadar zor olduğunu belirterek, kadın sinemacıların yazdığı kadın temalı hikayelerin kahraman olarak izleyiciyle tanışmasına ve bu konudaki toplumsal bilincin artına yönelik konuşmalarda bulundu. Festival kapsamında ayrıca, Dr. Ebru Beyazıt’ın düzenlediği dijital fotoğraf sergisine de tören sonunda bakılabildi.



Film gösterimleri ve atölyeler, dijital ortamda

Neredeyse yetmişe yakın filmin gösterileceği festivalin ikinci etabında, ayrıca Ulusal yarışmada yer alan 5 film; ‘Amina’, ‘Karder Postası’, ’Bilmemek’, ‘Aether’ ve ‘Ovacık’ da bulunuyor. Balkan sinemasının önemli kadın yönetmenlerinin filmlerinde de oluşan bir seçkinin sunulduğu festivalde, ayrıca atölyeler de bulunuyor. Atölyeler arasında; WMC’nin katkı verdiği, yönetmen Sezen Kayhan’ın “Belgesel Yapımında Fırsatlar ve Engeller Atölyesi”, Zeynep Merve Uygun ile “KYF Doc Lab: Yeni Medya Belgeselleri MasterClass” ve Hira Selma Kalkan ile “Sanatla Terapi Atölyesi” yer alıyor. Festival kapsamında ayrıca, festival seçkisine filmleri giremeyen yönetmenlerin filmleri içinde bir etkinlik yapılacak. Face to Face” geri bildirim etkinliği Nisan ayı sonunda yapılacak. 

Yorumlar (0)