Doktor Uyku (Doctor Sleep) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

2019 yapımı Amerikan gerilim ve fantastik filmi, aynı zamanda “The Shining” filminin devam halkası“Doctor Sleep” yani “Doktor Uyku” nun konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 06.01.2021, 17:31 06.01.2021, 17:35
Doktor Uyku (Doctor Sleep) İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

Hikaye Mike Flaganan tarafından, 1980 yapımı“The Shining”  filminden etkilenmesi ve Stephen King'in 1977 romanı The Shining'in devamı olan 2013 romanı ”Doctor Sleep” i okumasına dayanıyor.

1977’deki romandan da esintilerin içine katıldığı film için ilk olarak Warner Bors bir girişim yaptı. Filme bütçe sağlanamayınca Mike Flaganan, uyarlama için çalışmalara hız verdi. Filmin çekimleri ise Eylül 2018’de Atlanta ve Gürcistan’da gerçekleşti. Filmie yapımcı olarak Trevor Macy ve Jon Berg dahil oldu. 

Müzikleri “Newton Kardeşler” olarak bilinen Andy Grush ve Taylor Newton Stewart tarafından yapılan filmin görüntü yönetmeni ise Michael Fimognari. Filin dünya prömiyeri ise, 21 Ekim 2019 tarihinde Los Angeles'taki Regency Village Tiyatrosu'nda yapıldı.

Doktor Uyku (Doctor Sleep)  konusu

Mike Flaganan’ın yönetmenliğini üstlendiği film, 1980 yapımı  “The Shining”  filmin devamı olarak nitelendirildi. Doktor Uyku; çocukluğunda yaşadığı korkunç olayların karanlık gölgesinde kalan Danny’nin, akolle vedalaşıp bunlarla yüzleşmesi gerektiği ana odaklanıyor.

Alkol batağındaki Danny, New Hampshire kasabasına yerleşir ve onu ayakta tutan bir destek grubuna katılır. Burada bir bakım evinde işe giren Danny, kendisiyle benzer yeteneklere sahip bir kız olan Abra Stone ile psişik bağ kurar. Amerika’da yollarda olan True Knot adı verilen bir topluluk, yetenekli olanları hedef almaya başlar.

Bu ekip, yetenekli çocuklara işkence çektirerek onların "parıltılarının buharını" teneffüs ederler ve yarı ölümsüzlükleri yerine gelir. Grubun lideri Rose, buna engel olan Abra ve Danny ile savaşmak zorundadır. Abra ve Danny ise ciddi bir savaşa hazırlanmaya başlayacaktır.
 

Doktor Uyku (Doctor Sleep) oyuncu kadrosu    

Filmde psisişik güçlere sahip alkolik bir adam olan Danny Torrance’ı Ewan McGregor canlandırıyor. , gerçek düğümün lideri olan Rose the Hat rolünde Rebecca Ferguson’u izlediğimiz filmde, Kyligh Curran da geleceği görebilen bir kız olanAbra Stone’a hayat veriyor.

Dan'in arkadaşı Billy Freeman’ı Cliff Curtis canlandırırken, Overlook Hotel'in geç şefi Dick Hallorann’ı Carl Lumbly, Roze’u Zahn McClarnon, Snakebite Andi’i Emily Alyn Lind ve Dr. John Dalton’u Bruce Greenwood, canlandırdı.
 

IMDB’de Doktor Uyku (Doctor Sleep)

IMDB, Doctor Sleep filmine, 10 üzerinden 7,3 puan verdi.

Yaklaşık 45 milyon doların biraz üzerinde  bir bütçeyle çekilen film, 73 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.

22 Kasım 2019’da ülkemizde vizyona giren film, 4 hafta boyunca vizyonda kaldı. Film, toplamda 944.551 TL hasılat yakaladı.


Doktor Uyku (Doctor Sleep) izle

Doktor Uyku (Doctor Sleep) Fragmanı

Yorumlar (0)