Devrim Erbil, yeni sergisiyle Başkentli sanatseverleri bekliyor!

Resim sanatının ülkemizdeki başarılı sanatçılarından Devrim Erbil, yeni sergisi “Yeni Resimler – Yeni Dokunuşlar” ile Next Level Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde takipçilerini bekliyor…

KÜLTÜR-SANAT 19.11.2020, 11:34
Devrim Erbil, yeni sergisiyle Başkentli sanatseverleri bekliyor!

Küratörlüğünü Prof. Dr. Kıymet Giray’ın gerçekleştirdiği, başarılı resim sanatçısı Devrim Erbil’in eserlerinin yer aldığı yeni sergisi “Yeni Resimler – Yeni Dokunuşlar” açıldı. Next Level’ın içerisinde bulunan Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde sosyal mesafeye uygun açılışı düzenlenen sergi, Ankara’lı sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşti. 
 


 


Devrim Erbil’in 2020 yılı içerisinde özel olarak tasarladığı eserlerin sergilendiği sergi hakkında küratör Kıymet Giray, Erbil’in pandemi sürecinde insanlardan izole olarak çalıştığı döneme eserleri ortaya çıkardığını söyledi. 7 aydan fazla çalışılan eserler olduğunun altını çizen Giray, farklı malzemelere dokunuştan söz edildiğini ve önemli olduğunu dile getirdi.

“Devrim Erbil, kendini yenileyen ve kendini geliştiren bir sanatçı…”


Sergilenen halılara da değinen Giray halıların; sedef kakma, özgün baskı, metal baskı ve fildişi kompozisyonundan oluştuğundan söz etti. Devrim Erbil’in öğrencilik yıllarından bu yana gelişen sanat anlayışını ortaya koyan durumları ise Kıymet Giray,  kendi yaratmış olduğu kompozisyonları geliştirmesi ve kendi sanatını yenileyecek tuvalleri kullanmasına bağladı.


60 yıllık sanat hayatı bulunan Devrim Erbil’in “Yeni Resimler – Yeni Dokunuşlar” sergisi, 28 Şubat 2021’e kadar, her gün 10.00-22.00 saatlerinde ile Next Level Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.
 


 

Yorumlar (0)