Devlet Tiyatrolarının yaz projeleri perdelerini açıyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün yaz mevsiminde hayata geçirdiği, Nöbetçi Tiyatro ve "Açık Hava Yaz Oyunları" Ankara'da, Kamyon Tiyatro ile de Karadeniz'de sahne almaya hazırlanıyor.

KÜLTÜR-SANAT 13.06.2022, 10:20 13.06.2022, 16:58
Devlet Tiyatrolarının yaz projeleri perdelerini açıyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Devlet Tiyatroları Açık Hava Yaz Tiyatrosu birbirinden farklı oyunlar ile tiyatro severlere ev sahipliği yapacak. İstanbul Devlet Tiyatrosu eserlerinden olan "Müzikhaller" isimli oyun, 14 Haziran Salı tarihinde Ankara Devlet Tiyatrosu Macunköy Açık Hava Yaz Sahnesi'nde izlenecek.

Süpervizörlüğünü Elif Erdal ve Mine Tüfekçioğlu’nun, yönetmenliğini Can Şıkyıldız'ın yaptığı oyun, 14-15 Haziran'da sevenleriyle bir arada bulunacak.

“Periferi” oyunu konusu ile dikkat çekiyor

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımlarından olan "Periferi", Nöbetçi Tiyatro projesiyle 17 ve 18 Haziran tarihleri arasında Küçük Tiyatro'da oynanacak. Açık Hava Yaz Etkinlikleri projesi kapsamında ise 23, 24 ve 25 Haziran’da Macunköy Açık Hava Yaz Sahnesi'nde tiyatro severlerle bir araya gelecek. Betül Feyizoğlu Gökçer’in yönettiği ve Pembe Akgün'ün yazdığı oyunda, 2. Dünya Savaşı sonrası Almanya'da göçebe olarak hayatını sürdüren bir çingene obasının hikayesi ele alınıyor.

Değişmeden ayakta kalanların trajik öyküsü: Eyvah Nadir

Ali Meriç’in yönetmenliğini yaptığı, Ahmet Metin Önel'in yazdığı, Koray Karaca'nın rol aldığı, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı olan "Eyvah Nadir" isimli oyun ise 24 ve 25 Haziran tarihleri arasında Küçük Tiyatro'da sahnelenecek. Dünden bugüne gelene kadar insanoğlunun mücadele öyküsünün konu edildiği tek perdelik oyunda, yaşamda dik durarak, bükülmeden, değişmeden ayakta kalanların trajikomik öyküsü anlatılıyor.

Binbir Gece Masalları Ankara’da

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı olan "Binbir Gece Masalları" isimli oyun ise 30 Haziran ve 1, 2 Temmuz tarihleri arasında Macunköy Açık Hava Yaz Sahnesi'nde sevenleriyle bir araya gelecek. Christian Grau-Stef'in uyarladığı, Fatoş Urgancı ile Doğan Ertener’in çevirdiği ve Funda Mete'nin yönetmenlik yaptığı tek perdelik oyun, Hükümdar Şehriyar'ın gözünden Şehrazat'ın anlattığı masalları ele alıyor.

Karadeniz'de "Kamyon Tiyatrosu" ile sahne alınacak

"Açık Hava Yaz Oyunları", Kamyon Tiyatro projesi ile de Karadeniz'de sahneye çıkacak. Bu kapsamda, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun "Meg ve Mog", Antalya Devlet Tiyatrosunun "Herkes İçin Keloğlan", Erzurum Devlet Tiyatrosunun "Dünyanın Eski Zamanlarında" isimli çocuk oyunları ile gençlik oyunu olan "Zafer Adımları", 16 Haziran-17 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlerle bir araya gelecek.

Karadeniz’e proje kapsamında gelen oyunlar ve konuları

Yönetmenliğini ve yazarlığını Işıl Kasapoğlu'nun gerçekleştirdiği, "Dünyanın Eski Zamanlarında" isimli oyunda, meddah rolünde Sezai Yılmaz bulunuyor.

Sabri Özmener’in yönettiği, "Herkes İçin Keloğlan" isimli oyun ise Özlem Lale tarafından kaleme alındı.

Mümtaz Aydoğan Mengi’nin yönetmen koltuğunda olduğu, Gökhan Erarslan'ın yazdığı, "Zafer Adımları"nda, 1915 Çanakkale Zaferi'nde her siperde farklı bir destan yazan, kahraman Türk askerlerinin cesurca mücadelesini konu ediyor.

Mümtaz Aydoğan Mengi'nin yönettiği, David Wood'un yazıp, Deniz Erbaş'ın çevirdiği, "Meg ve Mog" adlı oyunda ise yardımlaşma, iyilik, dostluk ve küçük sakar cadı Meg, Mog ve Baykuş'un maceralarını anlatıyor.

Programlarla ilgili detaylı bilgilendirmeye "www.devtiyatro.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

Yorumlar (0)