Devlet Tiyatroları’nın ustası vefat etti 

Devlet Tiyatroları’na yıllarını veren usta isimlerden Cemil Özbayer, 67 yaşında hayatını kaybetti.  

KÜLTÜR-SANAT 13.02.2022, 12:40 14.02.2022, 08:28
Devlet Tiyatroları’nın ustası vefat etti 

Devlet Tiyatroları’nın (DT) emekli oyuncularından Cemil Özbayer, henüz 67 yaşında iken hayata gözlerini yumdu. DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, üzüntülü hadiseyi şu cümlelerle duyurdu: “Kurumumuzun değerli emekli oyuncularından Cemil Özbayer’in vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim. Oyunculuk kariyerinin yanı sıra yönetmenlik kariyerini de yürüten Özbayer’e Allah’tan rahmet dilerim.” 

Ankara’nın değerli oyuncularındandı 

1955 senesinde Ankara’da doğan Cemil Özbayer, 1975 senesinde Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. Bozkurt Kuruç, Mahir Canova, Cüneyt Gökçer gibi önemli isimlerden dersler alan Özbayer henüz konservatuar öğrencisiyken DT’de rol almaya başladı. 1990’lara kadar oyuncu olarak devam eden Cemil Özbayer, “Bu Hesapta Yoktu”, “Susuz Yaz”, “Genç Werther’in Yeni Acıları”, “Üçüncü Selim”, “Hürrem Sultan”, “Genç Osman”, “Kral Lear”, “Karar Kimin”, “Romanoff ile Juliet”, “Akümülatörlü Radyo”, “Satıcının Ölümü”, “Bir Başkası”, “Woyzeck”, “Fehim Paşa Konağı”, “Budala”, “Kuvay-ı Milliye Destanı” ve “IV. Murat” gibi oyunlarda yer aldı. Sonrasında ise yönetmenliğe başladı. 



Farklı tiyatrolarda yönetmenlik yaptı 

DT’nin Ankara, Sivas ve Antalya merkezlerinde yönetmenlik kariyerini icra eden Özbayer, ”Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe”, “Bir Ceza Avukatının Anıları”, “Şeyh Bedrettin” ve “Romeo ve Juliet” gibi oyunları yönetti.  

2000’de televizyona geçiş yaptı 

Cemil Özbayer, 2000’li senelerde televizyon dizilerine geçiş yaptı. “Kollama”, “Milat”, “Hakkını Helal Et”, “Kuşdili”, “Büyük Buluşma” ve “Bizim Aile” gibi dizilerde yer alan usta oyuncu, “Berlin Kaplanı” ve “Hacı Bayram Veli” sinema filmlerinde de boy gösterdi. 

Yorumlar (0)