Dergâhta her cuma tasavvuf müziği olacak

Mevlâna'nın dergâhında her cuma günü tasavvuf müziği icra edileceği duyuruldu.

KÜLTÜR-SANAT 18.02.2020, 12:56
Dergâhta her cuma tasavvuf müziği olacak

İlmi, öğretileri ve yaşantısı ile tüm dünyada ilgi uyandıran mütefekkir ve mutasavvıf Mevlâna Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlâna Müzesi'nde her cuma tasavvuf müziği icra edilecek.

Müjdeli haber Konya Kültür ve Turizm Müdürlüğünden geldi. Konya Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından müzelerin ziyaretçi sayısını artırmak ve sanat kurumlarının bilinirliğini sağlamak amacıyla Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ile müşterek hazırlanan "Huzurda Meşk" musiki programı icra edilmeye başlandı.

Ayasofya Müzesi'nden sonra Türkiye'nin en çok ziyaret edilen ikinci müzesi olarak kayıtlarda yerini alan Mevlâna Müzesi'nde ziyaretçilere ve sanatseverlere yönelik her cuma saat 16.00'da canlı Türk Tasavvuf Müziği Konseri sunulacak. Konya Mevlâna Müzesi'nin sadece ziyaret edilen bir mekânı değil hayatın içinde dinamizmini sürdüren bir sanat merkezi olması amaçlanıyor.

"Huzurda Meşk" musiki programı ile ayrıca yerli ve yabancı turistlerin Türk Tasavvuf Müziğine ilgisinin artırılması da hedefleniyor.

Yorumlar (0)