Deniz Kuvvetleri'nden emekli oldu, kendi donanmasını kurdu!

Deniz astsubayı olarak 24 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan Yusuf Akmeşe, donanmanın envanterinde bulunan gemlerin modellerini ve maketlerini üretiyor. Ürettiği bazı maketlerin fiyatının 25 bin liraya kadar ulaştığını aktaran Akmeşe, "Başlıca hedefim, Deniz Kuvvetleri'ni gençlere tanıtmak ve sevdirmek." dedi.

KÜLTÜR-SANAT 16.07.2022, 01:37 16.07.2022, 01:43 Hakan Öksüz
Deniz Kuvvetleri'nden emekli oldu, kendi donanmasını kurdu!

Kocaeli'de Gölcük ilçesinde ikâmet eden 55 yaşındaki emekli Deniz Astsubayı Yusuf Akmeşe, atölyesinde kendi donanmasını kurdu. Türk ordusunun envanterinde bulunan birçok geminin maketini yapan Akmeşe, tek hedefinin Deniz Kuvvetleri'ni gençlere tanıtmak olduğunu ifade etti. Yusuf Akmeşe'nin ürettiği maket gemilerin fiyatları ise 150 lira ile 25 bin lira arasında değişiyor.

"22 yıldır gemi modelciliği ile ilgileniyorum"

Gemi modelciliğine ilk etapta hobi olarak başladığını aktaran Yusuf Akmeşe, "Zaman içinde benim için yeni bir meslek oldu. Gemi modelciliği ile 22 yıldır ilgileniyorum. Bir atölye açtım ve son 12 yıl boyunca çok sayıda hediyelik gemi inşa ettim. Model gemiler üretiyorum. Bu gemiler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde yer alan gemilerle tıpatıp aynı. Adeta kendi donanmamı ürettim diyebilirim. Hedefim, Deniz Kuvvetleri'ni gençlere tanıtmak ve sevdirmek." dedi.

"Donanmanın gemi modelciliği kurslarına katılmıştım"

Deniz astsubayı olarak 1986 yılında mesleğe adım attığını belirten Akmeşe, 24 yıllık meslek hayatını 2010'da sonlandırarak emekli olduğunu dile getirdi. Orduda görev yaptığı dönemde model gemi üretimine ilgi duymaya başladığını aktaran Akmeşe, "Donanma, resim kursları veriyordu. İlk etapta resim dersleri aldım. Bir süre sonra gemi modelciliği kurslarına başladım. Ordudan emekli olunca öğrendiklerimi başkalarına aktarmak istedim. Yaklaşık 500 kişiye gemi modelciliği dersleri verdim. Ürettiğim model gemileri Yunanistan ve ABD'de yaşayan kişilere satıyorum." ifadelerini kullandı.

"Deniz Kuvvetleri'ni gençlere sevdirmek istiyorum"

Modelini yaptığı gemilerin Deniz Kuvvetleri envanterinde yer aldığını belirten Yusuf Akmeşe, "Deniz Kuvvetleri'ni gençlere sevdirmek, her zaman başlıca amacım oldu. Maketini yaptığım gemiler arasında Savarona, Piri Reis denizaltısı, TCG Anadolu ve Nusret Mayın Gemisi gibi gemiler var. Ürettiğim şeylerin tamamı donanma ile ilgili değil. Denizciliğe dair çeşitli çalışmalarım da var. 

Yorumlar (0)