Demokrasi ve Özgürlükler Adası, ziyaretçilere açıldı 

Eski adıyla Yassıada, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası, yerli ve yabancı ziyaretçilere açıldı. Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın hatıralarının yaşadığı ada, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

KÜLTÜR-SANAT 16.08.2021, 15:35 17.08.2021, 10:13
Demokrasi ve Özgürlükler Adası, ziyaretçilere açıldı 

Geçtiğimiz aylarda AK Parti tarafından açılışı yapılan eski adıyla Yassıada, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanmış ve ziyarete açılması istenmişti. Ada, geçtiğimiz günlerde yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı.  



Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve Adnan Menderes’in hatıralarının yaşadığı Demokrasi ve Özgürlükler Adası, toplumsal hafızayı tazelemek için büyük bir açık hava müzesine dönüştürülmüş durumda. Türkiye’nin siyasi tarihine ışık tutan Ada içinde sanat eserleri, kütüphane, müzeler bulunuyor. 



Rehber eşliğinde geziliyor 

Ada’ya gelen ziyaretçiler, rehberler eşliğinde Türk siyasi tarihini ziyaret ediyor. Tarihe tanık olan kişiler, o dönemin dokusunu yakından hissettiklerini ve imkanı olan herkesin ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyor. Ada, Kadıköy İDO iskelesinden kalkan vapurlar ile pazartesi hariç haftanın 6 günü ziyarete açık. 







Yorumlar (0)