Demir kapısı çalınan 40 Damla Mağarası tehlike saçıyor

Saruhanoğulları Beyliğine başkentlik yapmış olan Manisa’da, geçmişi 700 yıla dayanan ancak içi çöp ve kirli suyla dolu 40 Damla Mağarası, demir parmaklıkları çalınınca tehlike saçmaya başladı.

KÜLTÜR-SANAT 16.04.2021, 15:47 17.04.2021, 16:52
Demir kapısı çalınan 40 Damla Mağarası tehlike saçıyor

Spil dağından gelen yeraltı sularıyla beslenen ve suların damla damla mağara içinde akmasıyla çıkardığı sesler nedeniyle adına 40 Damla denilen mağaranın içi tehlikeli olduğundan dolayı yöre halkı buranın çöplerden temizlenip, yeniden bir kapı takılarak kapatılmasını istiyor.

Vatandaşlar tedirgin oluyor

Kapısı çalınan mağara içinde bol miktarda su ve çöp yığını olmasından dolayı çocuklar için büyük bir tehlike oluşturduğunu dile getiren vatandaşlar, Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2006 yılında onarılarak demir kapıyla kapatılan mağaranın yine aynı şekilde kapatılmasını bekliyor.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Adakale Mahallesinde bulunan mağaraya önceki gibi bir kapı yapılmasını istediklerini belirten mahalle sakinlerinden Adem Paşalı, “Ben 60 yıldır buradayım. Diğer tarihi yerlerimiz gibi buranında geçmişi oldukta eskiye dayanıyor. Mağaranın demir parmaklıkları çalındığı için burası çocuklarımız için tehlike oluşturuyor. Biz buraya yeniden bir demir kapı yapılarak takılmasını ve bu tehlikenin önüne geçilmesini istiyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinden bir diğeri Kenan Yılmaz’da, “Mahallemizde ki böylesi tarihi bir yerin pislik içinde kalmasına ve açık bir şekilde durmasına razı değiliz. Buranın demir kapısı sanırım hurdaya satmak için çalındı. Burası gerçekten çocuklar için tehlikeli bir yer. O yüzden bir an evvel önlem alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)