DasDas, sanata destek bekliyor!

İstanbul’da bulunan sanat mekanlarından “DasDas” pandemi sürecinin olumsuz etkilerini yaşayan tüm sanat kurumlarına destek olmak amacıyla bir kampanya başlattı!

KÜLTÜR-SANAT 20.11.2020, 11:05 22.11.2020, 16:09
DasDas, sanata destek bekliyor!

Sanatçılar Mert Fırat, Koray Candemir, Mert Fırat ve Harun tekin önderliğinde 2017’de İstanbul Ataşehir’de kurulan “DasDas”, Koronavirüs salgını nedeniyle bir dönem kapalı kalan tiyatrolara destek olmak amacıyla bir proje başlattı. Pandemi sürecinin sanata verdiği olumsuz etkiyle mücadele amacıyla; hem DasDas’a, hem Açık Sahne projesi kapsamında kapalı kalan, kapanmak zorunda kalan ve sahnesi olmayan tiyatro oluşumları için çalışmalar yaptı. 7-8 Kasım’da sanal olarak düzenlenen İstanbul Maratonu kapsamında ‘DasDas için Adım At, Açık Sahne Başlasın, Boş Koltuklar Dolsun’ sloganıyla sanatseverlerden destek istedi.

Sanatın birleştirici gününe inanılarak, sanata destek bekleniyor!


Fongogo.com üzerinden Kasım ayı sonuna kadar devam edecek olan proje ile sanatseverlerden, bu zorlu sürçte tiyatrolara destek verilmesi bekleniyor. Normalleşme döneminde kapasitesinin yarısını kullanarak ve Açıkhava sahnesi geliştirerek oyunlarını sergileyen DasDas Açık Sahne projesi ile, her ay kapılarını kapatmak zorunda kalan ve sahnesi olmayan tiyatro oluşumlarına bedel gözetmeden sahnesini açacak! Sanatın birleştirici gücünün kullanılması gerektiğini düşünen DasDas, sanatseverlerle birleşme amacını güdüyor.

Yorumlar (0)