Danimarkalı müzik grubundan ‘Türkçe’ yeni albüm duyurusu!

Çalışmalarını Danimarka’da sürdüren müzik grubu Kalaha, yani abölüm çalışmalarını, ‘Türkçe’ duyurdu! “MYSTAFA” adını verdikleri albümde yerini alacak Türkçe çalışmanın adı ise “Özgürüm Ben”.

KÜLTÜR-SANAT 23.11.2020, 16:05 23.11.2020, 16:38
Danimarkalı müzik grubundan ‘Türkçe’ yeni albüm duyurusu!

Müzik çalışmalarının temel gıdasını Türk Müziği'nden alan Danimarkalı müzik grubu Kalaha, yeni albüm çalışmasını duyurdu. Dünyanın her ülkesinden başka başka müzikal esintiler katan Kalaha grubu, 2021 Şubat’ta “MYSTAFA” adında yeni bir albüm çalışmasına imza atıyor! “Özgürüm Ben” adlı yeni çalışma, dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Kalaha, “Özgürüm Ben” şarkısında Hilal Kaya ile birlikte çalıştı


Albümde yer alan en yeni çalışmaları “Özgürüm Ben” in dinleyicilere erkenden sunan Kalaha, daha önce “Çok Küstüm” ve “Eymen” adındaki şarkı çalışmalarında birlikte çalıştığı Hilal Kaya ile birlikte çalıştı. “Özgürüm Ben” şarkısında kadınların ortak sorunu olan toplum baskısından kurtulma isteği belirtildi.


“Özgürüm Ben” şarkısı bu yıl, sonuçları açıklanmayan  Danimarka Müzik Ödülleri’nin ''Roots'' kategorisinde “Yılın En İyi Şarkısı” olarak aday gösterilmişti. Şarkı yayınlanmadan önce geçtiğimiz hafta, ödül töreninde de Kalaha tarafından ''Jazz'' klasmanı töreninde canlı performansla söylenmişti.
 

Yorumlar (0)