Damla Sönmez gururlandırdı

"Sibel" filminde ortaya koyduğu performansla uluslararası platformlarda çok sayıda ödüle layık görülen Damla Sönmez, Avrupa Film Akademisi üyelerinden biri oldu.

KÜLTÜR-SANAT 17.01.2020, 13:32
Damla Sönmez gururlandırdı

Damla Sönmez "Sibel" filminde dilsiz bir kızı canlandırmıştı. Filmdeki performansıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında çok sayıda ödülün sahibi oldu. Sönmez, kariyeri için büyük bir adım daha atarak, Julie Delfy, Dardenne Kardeşler ve Colin Firth gibi isimlerin de üyesi olduğu, 32 yıllık prestije sahip Avrupa Film Akademisi'nin yeni üyesi olmak için davet edildi. Güzel oyuncu önceki yıl da Asya Pasifik Sinema Ödülleri'nde aday olmasından dolayı Asya Pasifik Film Akademisi'ne üye olmuştu.

Türk sineması tanıtılacak

1988 yılında kurulan ve 3 bin 600'ü aşkın Avrupalı film profesyonelini bir araya getiren Avrupa Film Akademisi, Avrupa'nın film kültürünü tanıtma gayesini taşıyor.

Damla Sönmez de bu üyelikle beraber Türk sinemasını uluslararası alanda tanıtacak ve Avrupa'nın prestijli sinema ödülleri için oy kullanacak.

Son dönemde "Çukur" dizisiyle izleyiciyle buluşan Damla Sönmez, 12 Aralık 2020 tarihinde İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te gerçekleştirilecek olan 33. Avrupa Film Ödülleri'ne katılacak.

Yorumlar (0)