'Dağ 3' filmi ne zaman gösterime girecek?

Dağ filminin yıldızı Çağlar Ertuğrul, serinin üçüncü filminin ne zaman gösterime gireceğine dair açıklamada bulundu.

KÜLTÜR-SANAT 25.11.2019, 14:22 25.11.2019, 14:33
'Dağ 3' filmi ne zaman gösterime girecek?

Serinin ilk filmi Dağ, 16 Kasım 2012 tarihinde vizyona girdi. Yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Çağlar'ın yaptığı filmde; Ufuk Bayraktar, Çağlar Ertuğrul, Fırat Doğruloğlu, Cengiz Coşkun gibi oyuncular yer aldı. Dağ filminde, biri uzun, diğeri kısa dönem iki geçimsiz askerin, merhametsiz bir dağın zirvesinde terörle zor bir mücadelenin içine girmesi ve hayatta kalmak için önce kendilerine, sonra birbirlerine güvenmek zorunda olması ele alınmıştı.

İlk filminin başarısının ardından serinin ikinci filmi Dağ II, 4 Kasım 2016 tarihinde seyirci karşısına çıktı. Alper Çağlar'ın yine yazıp yönettiği filmde, Ufuk Bayraktar ve Çağlar Ertuğrul gibi ünlü isimler yer aldı. Dağ II filminin konusu ise şöyle: Oğuz (Çağlar Ertuğrul) ve Bekir'in (Ufuk Bayraktar) yaşadığı olayların üzerinden 6 yıl geçmiştir. Çok gizli bir görev için bu kez Özel Kuvvetleri 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi'ne birlikte katılırlar. Bu görev, Kuzey Irak'ta bir terör örgütü tarafından kaçırılmış gazeteci Ceyda Balaban'ı (Ahu Türkpençe) kurtarmak ve sağ salim Türkiye'ye getirmektir. Karışık Ortadoğu coğrafyasında tek bir düşmandan daha fazlasıyla mücadele etmek zorunda kalan 7 kişilik MAK 8 için kurtarma operasyonu son derece tehlikeli ve zorlu olacaktır.

Dağ III filminin çekilip çekilmeyeceği merak konusu iken serinin ilk iki filminde 'Oğuz' rolünü canlandıran başarılı oyuncu Çağlar Ertuğrul konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ufuk Bayraktar ile başrolünü üstlendikleri Dağ III filminin 2023 yılında çekeceklerini belirten başarılı oyuncu Çağlar Ertuğrul, serinin yeni filmini Cumhuriyet'in 100'üncü yılına denk getirmek istediklerini ve vizyon tarihi olarak da 29 Ekim'i planladıklarını açıkladı.

Yorumlar (0)