Da Vinci’nin eseri ‘Salvator Mundi’ hakkında şok iddia!

Rönesans döneminin dahi ressamlarından Leonardo Da Vinci’nin eseri olduğu düşünülen “Salvator Mundi” hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Tabloda bulunan el hareketinin ve kolların, taboya sonradan eklendiği iddia ediliyor.

KÜLTÜR-SANAT 04.02.2021, 16:52 05.02.2021, 13:28
Da Vinci’nin eseri ‘Salvator Mundi’ hakkında şok iddia!

2017 yılında Christie’s Müzayede Evi’nde 450 milyon dolar maliyete satılmasıyla olay olan ve Rönesans döneminin ünlü ressamı Leonardo Da Vinci’ye ait olduğu tahmin edilen “Salvator Mundi” tablosu, ilgi gören bir eser olarak biliniyor. Günümüzde ise eser hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Resimde yer alan Hz. İsa figürünün elleri ve kollarının daha sonradan eklendiği düşünülüyor.

Araştırmalar, Steven Frank ve Andrea Frank tarafından yapıldı

Suudi Arabistan’ın Kültür Bakanlığı’nda bulunan eser ile ilgili, 2018’de Louvre Müzesi tarafından bir araştırma yapılmış ve izinler sonucu basılan makalelerle beraber, resmin ilk versiyonunda İsa’nın sadece kafası ve omuzları yer almıştı. Araştırmalar, bilgisayar mühendisi olan Steven Frank ve sanat tarihçisi Andrea Frank tarafından gerçekleştirildi.  

Görselde, Kırmızıyla işaretlenen bölgelerin büyük bir ihtimalle da Vinci tarafından çizildiği belirtilirken; sarı renkte işaretlenen yerlerin ise, sonradan eklendiği belirtiliyor. Yeşil renkle çizilen yerlerin ressam tarafından yapıldığı düşük bir ihtimal olsa da, mavilerin ise da Vinci tarafından çizilme ihtimalinin en düşük olduğu belirtildi. İsa figüründe küreyi taşıyan sol elin de ressam tarafından çizilmiş olma ihtimali oldukça düşük bir ihtimal.

Yorumlar (0)