Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın görkemli yeni binası açılıyor!

194 yıllık tarihiyle Türkiye’de çoklu sesli müziğe farklı bir soluk getiren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yeni binasında dinleyicilerini bekliyor! Yeni bina kapılarını 3 ve 4 Aralık’ta sanatseverlere açıyor.

KÜLTÜR-SANAT 02.12.2020, 12:26 02.12.2020, 16:16
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın görkemli yeni binası açılıyor!

Türkiye’de 194 yıldan bu yana Cumhurbaşkanlığının bünyesinde yer alıp, Türk bestecilerinin eserleriyle yurt içinde ve dışında ortaya çıkması için çalışmalar yürütüyor Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası. İşte ülkenin en büyük orkestrası olan CSO yani Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Ankara’dakieni binasında çalışmalarını sürdürmeye devam edecek. 3 ve 4 Aralık’ta düzenlenecek olan konserlerle resmi açılışını yapacak olan konser binası, kültür ve sanat buluşmalarının Ankara’daki yeni duraklarından bir tanesi olacak. 


Toplamda  2023 koltuk kapasitesi bulunan konser salonu, adeta bir müzik kompleksi olarak inşa edildi. Bünyesinde; restoran, müze ve Açıkhava alanları da bulunduran konser salonunda, "Büyük Salon", 500 koltuk kapasiteli "Mavi Salon" ve 600 kişilik "Tarihi CSO Salonu" da müzikseverler için tasarlandı.
 


 

3 ve 4 Aralık’ta CSO’da Angela Gheorghiu ile Güher & Süher Pekinel sahnede olacak


Yapımına 23 yıl önce başlanan ancak uzun zamandır atıl durumda kalan konser salonu, Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çalışmalarıyla bugünkü haline geldi. Binadaki son dokunuşlarında geçtiğimiz günlerde sona ermesiyle bina, ilk konseriyle 3 Aralık’ta açılacak.
3 ve 4 Aralık'ta gerçekleşecek olan konserlerde; Dünyaca ünlü soprano Angela Gheorghiu ve piyano ikilisi Güher ve Süher Pekinel kardeşler Şef Cemi'i Can Deliorman yönetiminde ağırlanacak. Porgram 1,5 saat sürecek.
 


 


CSO Müdürü Özgür Balkız, orkestranın 194 yıllık bir tarihe dayandığını ve bu binanın orkestra için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Değişik bir konser vizyonları olacağını belirten Balkız, akustik ve yuvarlak salon yapılarının olduğunu ve doğal bir ortam sağlandığını belirtti.
Koronavirüs salgını nedeniyle konserlere maske kontrolü ve HES kodu bakılarak dinleyicileri alacaklarını belirten Balkız, tüm orkestra ekibe de PRC testlerinin yapıldığını da belirtti. Pandemi son bulduğunda daha güzel konserlerin olacağını belirten Balkız, açılış günün tarihi bir gün olacağını da belirtti. 

Yorumlar (0)